Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Οι κρίσιμοι δείκτες της πανδημίας και το σχέδιο για χαλάρωση των μέτρων

 


Συνεδριάζουν την Τετάρτη (19/01) οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας προκειμένου να εκτιμήσουν την επιδημιολογική κατάσταση και να αποφανθούν εάν θα πρέπει να χαλαρώσουν ή όχι τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού. «Παράθυρο» για άρση δύο μέτρων άφησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Το πέμπτο επιδημικό κύμα δίνει χιλιάδες νέα κρούσματα (18.834 χθες), εκατοντάδες διασωληνωμένους (672) και δεκάδες θανάτους (101 χθες, 22.087 από την αρχή της πανδημίας), την ώρα που η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού βρίσκεται μόλις στο 69%.

Παρά το γεγονός πως οι «σκληροί» δείκτες δεν έχουν αποκλιμακωθεί -σε αντίθεση με τα νέα κρούσματα- η κυβέρνηση αφήνει ορθάνοιχτο παράθυρο χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ μέχρι τις 23 Ιανουαρίου.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης άνοιξε το δρόμο για χαλάρωση («Παραπολιτικά 90,1»), πιθανότατα από την επόμενη εβδομάδα. Βασική προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να συνεχιστεί η αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού.

Στόχος της κυβέρνησης είναι, σε πρώτη φάση, η άρση δύο περιορισμών. Η αρχή αναμένεται να από την μουσική στους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας αλλά και την αύξηση των θεατών στα γήπεδα.

Θυμίζουμε πως μέχρι και την Κυριακή (23/01) ισχύει απαγόρευση μουσικής ενώ στα γήπεδα έχει μπει πλαφόν θεατών με μέγιστο αριθμό τους 1.000.

Απίθανο θεωρείται να αλλάξει ο αριθμός των ατόμων που κάθονται ανά τραπέζι (6) ή το ωράριο λειτουργίας της εστίασης.

Η κυβέρνηση αναμένει το «πράσινο φως» από την επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας που συνεδριάζει την Τετάρτη (18/01) προκειμένου να εκτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Θα προηγηθεί, σήμερα, η μελέτη των επιδημιολογικών δεδομένων από τους λοιμωξιολόγους της επιτροπής, ώστε να κρίνουν εάν υπάρχει πράγματι τάση για αποκλιμάκωση ή όχι.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις