Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Αλμα 12% για το φυσικό AEPIO, ανακάμπτουν οι αγορές πετρελαίου

 


Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, μετά τις μεγάλες απώλειες, εν μέσω σφιχτής προσφοράς και αναμενόμενων δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ακόμη και μετά τις ενδείξεις προόδου από τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

«Οι ασταθείς τιμές υποδηλώνουν εξαιρετικά ευάλωτο κλίμα μεταξύ των επενδυτών», δήλωσαν αναλυτές της Haitong Futures. «Ο κόσμος πρέπει επειγόντως να δει αλλαγές για να γίνει πιο ξεκάθαρη η κατάσταση της αγοράς».

Το επίκεντρο στράφηκε στη σφιχτή προσφορά αφότου το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανέφερε ότι τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 25 Μαρτίου, σύμφωνα με πηγές της αγοράς.

Η πτώση ήταν τριπλάσια σε σύγκριση με αυτή που περίμεναν κατά μέσο όρο 10 αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1,9%, στα 106 δολάρια, ενώ το μπρεντ 1,5%, στα $112. Αλμα 12% για το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο, στα 122 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Η γερμανική κυβέρνηση έκανε το πρώτο επίσημο βήμα προς την ορθολογική χρήση του φυσικού αερίου, καθώς προετοιμάζεται για μια πιθανή διακοπή των παραδόσεων από τη Ρωσία.

Ο υπουργός Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ ενεργοποίησε το πρωί της Τετάρτης το πρώτο από τα τρία στάδια ενός νόμου έκτακτης ανάγκης για το φυσικό αέριο που θα διαχειρίζεται τις έντονες ελλείψεις ενέργειας. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι η Ρωσία μπορεί να μειώσει τις προμήθειες στη Γερμανία και σε άλλες χώρες, οι οποίες αρνούνται να πληρώσουν για τις εισαγωγές φυσικού αερίου σε ρούβλια.

Κατά τη «φάση έγκαιρης προειδοποίησης», μια ομάδα κρίσης από το υπουργείο Οικονομικών, τη ρυθμιστική αρχή και τον ιδιωτικό τομέα θα παρακολουθεί τις εισαγωγές και την αποθήκευση. Εάν οι προμήθειες υπολείπονται και εάν οι συμμετέχοντες στην αγορά δεν μπορούν να χειριστούν την κατάσταση μόνοι τους, η κυβέρνηση θα αποκόψει ορισμένα τμήματα της γερμανικής βιομηχανίας από το δίκτυο καθώς τα νοικοκυριά θα τυγχάνουν προνομιακής μεταχείρισης.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις