Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Καιρός: Μην βάλετε μέσα τα χειμωνιάτικα – Χιόνια ξανά στην Αττική

 


Καιρός: Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, τις βροχοπτώσεις, τις χιονοπτώσεις ενδεχομένως και σε χαμηλά υψόμετρα, καθώς και την ενίσχυση των ανέμων, αναμένεται από την Πέμπτη 17/3, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Έως τότε, γενικά καλές καιρικές συνθήκες και άνοδος της θερμοκρασίας θα επικρατήσουν στην χώρα κατά την Τρίτη και την Τετάρτη. Το επόμενο διήμερο αναμένεται ηλιοφάνεια σε μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια, στην Ανατολική Στερεά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Σποραδικές και ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια μετά το μεσημέρι της Τετάρτης.

Παράλληλα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, φτάνοντας κατά τόπους τους 17 έως 18 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι της Τετάρτης. Στην Αθήνα η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να είναι 12-13 βαθμοί την Τρίτη και 14-15 βαθμοί την Τετάρτη, ενώ στη Λάρισα μπορεί να φθάσει και τους 18 βαθμούς.

Ο καιρός αλλάζει ξανά και νέα ψυχρή εισβολή έρχεται από την προσεχή Παρασκευή (18.03.2022), σύμφωνα με όσα λέει σε ανάρτηση του στο facebook, ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος.

Όπως λέει χαρακτηριστικά, η θερμοκρασία θα πέσει 8 με 10 βαθμούς σε σχέση με τις θερμοκρασίες που θα έχουμε την Τετάρτη και την Πέμπτη που θα κυμανθούν στους 16 και 17 βαθμούς Κελσίου, σε αρκετές πεδινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 με 8 βαθμούς Κελσίου μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες.

Η ψυχρή εισβολή θα ξεκινήσει την Παρασκευή από τη βόρεια Ελλάδα και γρήγορα μέσα στις επόμενες ώρες θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν θα έχουμε χιονοπτώσεις και σε ποιες περιοχές.

Ακούστε όσα λέει στην ανάρτηση του


Νέα ψυχρή εισβολή «χτυπά» ξανά τη χώρα από την Πέμπτη το βράδυ, με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα αρχικά, ενώ το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία του ευρωπαϊκού μοντέλου ECMWF- αναμένεται σε όλη τη χώρα να επικρατούν εξαιρετικά χαμηλές -για την εποχή- θερμοκρασίες.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως, είναι πολύ πιθανό χιονοπτώσεις να σημειωθούν όχι μόνο σε ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, αλλά ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλά υψόμετρα, συμπεριλαμβομένης -και πάλι- και της Αττικής.

Στο βίντεο θα δείτε διαδοχικά την κίνηση της ψυχρής αέριας μάζας προς τη χώρα μας και τη δημιουργία ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού που θα προκαλέσει έντονα φαινόμενα το επόμενο Σαββατοκύριακο στα ανατολικά προσήνεμα και στη συνέχεια την ανάλυση καθαρά στον ελλαδικό χώρο.

Αρναούτογλου: Αγριεμένος ο Μάρτης – Έρχονται ξανά χιόνια

Ο Σάκης Αρναούτογλου επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις που έχουν διατυπωθεί τις τελευταίες ημέρες ότι η κακοκαιρία δεν μας έχει εγκαταλείψει παρά την βελτίωση που θα καταγραφεί τα επόμενα 24ωρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σάκης Αρναούτογλου χρησιμοποιεί το επίθετο «αγριεμένος» για τον φετινό Μάρτιο σημειώνοντας σε ανάρτησή του στο Facebook ότι η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που ξεκινά σήμερα, Δευτέρα, θα βρεθεί «στο μεταίχμιο δυο εποχών».

Εξηγώντας τι εννοεί με τη φράση αυτή, ο Σάκης Αρναούτογλου, υπενθυμίζοντας όσα είχε αναφέρει στα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 από την προηγούμενη εβδομάδα, αναφέρει ότι «αν και αισθητή, πρόσκαιρη θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας την ερχόμενη Τετάρτη όπου ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στα ηπειρωτικά στους 13 με 15 και τοπικά στους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου».

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου «από την Πέμπτη όμως πρώτα στα βόρεια και κυρίως το ερχόμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα ξαναπέσει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα συνοδεία χιονοπτώσεων ακόμα και σε περιοχές με πάρα πολύ χαμηλό υψόμετρο. Aγριεμένος ο φετινός Μάρτης».


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις