Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

To «μεγάλο ευχαριστώ» του Zελένσκι στον Epvτογάν – Μα δεν ακούει τα ελληνικά MME;


 Ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι έκανε νέες δηλώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία και μεταξύ άλλων μίλησε για τις σχέσεις του με την Τουρκία και τον Ερντογάν. Σχεδόν έπλεξε το εγκώμιο του Τούρκου Προέδρου. Του απηύθυνε ένα «μεγάλο ευχαριστώ», καθώς όπως είπε, ο Τούρκος πρόεδρος έχει συνεισφέρει σημαντικά στην ασφάλεια της χώρας.

Ο Ζελένσκι όχι μόνο δεν έδειξε να δυσαρεστείται από τις σχέσεις Ερντογάν-Πούτιν αλλά τις θεωρεί εποικοδομητικές. Όταν, όπως είπε ο Ζελένσκι, κάποια στιγμή καθίσουμε στο τραπέζι με τον Ρώσο Πρόεδρο αυτή η μεσολάβηση θα είναι χρήσιμη.

Σημείωσε δε πως «έχω πολύ καλή σχέση με τον πρόεδρο Ερντογάν. Βοήθησε όταν μας πουλήσανε τα drones και με άλλους ανθρώπους που είχε βοηθήσει ο πρόεδρος Ερντογάν. Πολιτικά έχει κάνει προσπάθειες για να καταλάβει την κατάσταση ο πρόεδρος της Ρωσίας».

Επίσης, τόνισε πως «ο Ερντογάν είναι ένας ισχυρός πρόεδρος και δεν έχω προβλήματα μαζί του, γιατί θεωρώ ότι είναι κάποιος που προσπαθεί να συνεισφέρει στην ασφάλεια της Ουκρανίας».

Την ίδια ώρα τα ελληνικά ΜΜΕ αποθεώνουν την μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης. ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θεωρούν ότι μακροπρόθεσμα θα ωφεληθεί η Ελλάδα με την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία. Έτσι ο πρόθυμος δεδομένος θα ανταμειφθεί.

Και όλοι μαζί καταγγέλλουν τον επιτήδειο ουδέτερο, την Τουρκία, που δεν συντάσσεται πλήρως με την Δύση και αυτό θα το πληρώσει γιατί σπάει την δυτική ενότητα κ.λπ κ.λπ.

Όπως βλέπετε όποιος επιλέγει να είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος δεν θα είναι μόνο χρήσιμος αλλά είναι πιθανόν να βγει και ωφελημένος.

Όποιος αρνείται να ασκήσει πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και απλώς κορδώνεται ως «το προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης προς Ανατολάς» θα βρεθεί στο τέλος παραπονούμενος που δεν αντάμειψαν αυτόν αλλά τον αντίπαλο του.


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις