Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Υπέρ των κινήσεων Πούτιν το 83% των Ρώσων!

 


Το 83% των Ρώσων δήλωσε ότι εγκρίνει τις ενέργειες του κ. Πούτιν, έναντι από 69% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Levada Center, μιας ανεξάρτητης εταιρείας στη Μόσχα. Παράλληλα, ανεβασμένα είναι και τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος, μεταδίδουν οι New York Times.

Ορισμένοι παρατηρητές πιστεύουν ότι οι δημοσκοπήσεις στη Ρωσία δεν αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια την κοινή γνώμη, με πολλούς ανθρώπους να δίνουν απαντήσεις που πιστεύουν ότι είναι κοινωνικά αποδεκτές, αλλά θεωρούνται χρήσιμα εργαλεία για τη μέτρηση των διαθέσεων των ανθρώπων.

Πολλοί Ρώσοι ζουν σε έναν κόσμο, όπως τον παρουσιάζουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, όπου δεν υπάρχει πόλεμος με την Ουκρανία. Αντίθετα, η χώρα τους πραγματοποιεί «μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για να ξεριζώσει ακροδεξιούς εξτρεμιστές σε μια αδερφική χώρα.

Το Κρεμλίνο έχει φιμώσει τα περισσότερα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης στη Ρωσία, αναγκάζοντας ορισμένα να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους και άλλα να αυτολογοκριθούν. Η Ρωσία έχει αποκλείσει την πρόσβαση σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του Facebook, και μεγάλων ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων, και έχει θεσπίσει νόμο που τιμωρεί όποιον διαδίδει «ψευδείς πληροφορίες» σχετικά με την εισβολή της στην Ουκρανία με έως και 15 χρόνια φυλάκιση. Χιλιάδες έχουν συλληφθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις, σύμφωνα με ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η δημοσκόπηση της Levada -η οποία έχει ανακηρυχθεί «ξένος πράκτορας» στη Ρωσία- διενεργήθηκε σε περισσότερους από 1.600 ανθρώπους σε όλη τη χώρα, με το περιθώριο λάθους να μην ξεπερνά τις 3,4 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο Ντένις Βολκόφ, διευθυντής της Levada, είπε ότι τα αρχικά συναισθήματα «σοκ και σύγχυσης» που ένιωσαν πολλοί Ρώσοι στην αρχή της εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου αντικαταστάθηκαν με την πεποίθηση ότι η Ρωσία είναι πολιορκημένη και ότι ο λαός της πρέπει να συσπειρωθεί γύρω από τον ηγέτη του.

«Η αντιπαράθεση με τη Δύση έχει συσπειρώσει τους ανθρώπους», είπε ο κ. Βόλκοφ, προσθέτοντας ότι ορισμένοι ερωτηθέντες είπαν ότι ενώ γενικά δεν υποστήριζαν τον κ. Πούτιν, τώρα κρίνουν ότι είναι η ώρα να το κάνουν.

Σύμφωνα με αυτή τη γραμμή σκέψης, είπε, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι «όλοι είναι εναντίον μας» και ότι «ο Πούτιν μάς υπερασπίζεται, διαφορετικά θα μας έτρωγαν ζωντανούς».

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις