Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Β.Ζελένσκι: «Πρέπει να προετοιμασθούμε για ρωσική πυρηνική επίθεση»

 


Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε ότι ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για επίθεση των Ρώσων με πυρηνικά όπλα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. 

Μιλώντας με Ουκρανούς δημοσιογράφους στο Κίεβο ο Ζελένσκι είπε: «Δεν πρέπει να περιμένουμε τη στιγμή που η Ρωσία θα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. Πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε όπλο, είμαι πεπεισμένος γι’ αυτό».

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας είπε ακόμα ότι θα χρειαστούν φάρμακα κατά της ακτινοβολίας και καταφύγια αεροπορικών επιδρομών. «Πρέπει να τους μιλήσετε, να υπογραφούν συνθήκες, να υπάρξουν σκληρά οικονομικά μέτρα. Οι Ρώσοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε όπλο, είμαι πεπεισμένος», επανέλαβε.

Ο ηγέτης της Ουκρανίας είχε προειδοποιήσει την Παρασκευή, σε μια συνέντευξη που θα μεταδοθεί στο CNN την Κυριακή, πως πιστεύει ότι ο Πούτιν δεν θα δίσταζε να στραφεί σε τακτικά πυρηνικά όπλα εάν ένιωθε ότι τα πράγματα πήγαιναν άσχημα:

«Πρέπει να σκεφτόμαστε να μην φοβόμαστε, να μην φοβόμαστε, αλλά να είμαστε έτοιμοι. Αλλά αυτό δεν είναι ζήτημα για την Ουκρανία, όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά για όλο τον κόσμο, νομίζω».

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις