Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Επίδομα Voucher 200 ευρώ: Νέοι δικαιούχοι, τα κριτήρια


 Επίδομα Voucher 200 ευρώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι που θα λάβουν τι ποσό για laptop, tablet. Θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες.

Στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Το υπουργείο Παιδείας με τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ετοιμάζουν την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Με αυτή θα ορίζονται οι προϋποθέσεις, τα κριτήρια, οι δικαιούχοι, η διαδικασία, οι όροι και η χρονική περίοδος χορήγησης του voucher των 200 ευρώ.

Εκτιμάται ότι η απόφαση θα εκδοθεί άμεσα και θα ακολουθήσει η έκδοση της σχετικής εγκυκλίου.

Η χορήγηση της παροχής δεν θα αφορά στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς. Αν πρόκειται για ζευγάρι εκπαιδευτικών θα δίνονται δύο κουπόνια των 200 ευρώ, όμως το σύνολο του ποσού των 400 ευρώ θα εξαργυρώνεται για την αγορά μιας συσκευής.

Voucher 200 ευρώ για laptop, tablet: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Είναι οι 160.000 εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής το σχολικό έτος 2021-2022 (μόνιμοι και αναπληρωτές).

Οι δικαιούχοι του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ», στους οποίους εντάσσονται και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου – Αυγούστου 2021.

Με το voucher οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αποκτήσουν tablet, laptop ή desktop από τον προμηθευτή της επιλογής τους.
Πώς θα πάρετε το voucher

Οι εκπαιδευτικοί θα εισέρχονται στην πλατφόρμα του προγράμματος με τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet και θα συμπληρώνουν τα στοιχεία που απαιτούνται για την αυτόματη ταυτοποίησή τους με ψηφιακά μέσα.

Κατόπιν, θα λαμβάνουν την επιταγή που δικαιούνται στο κινητό τους τηλέφωνο και θα μπορούν άμεσα να την χρησιμοποιήσουν, επιδεικνύοντας το barcode που θα τους έχει αποσταλεί, σε κατάστημα της επιλογής τους.

Επίδομα Voucher 200 ευρώ: Κεραμέως: Voucher 200 ευρώ σε όλους του εκπαιδευτικούς για τεχνολογικό εξοπλισμό

Το voucher 200 ευρώ αναμένεται να λάβουν όλοι οι μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

«Χορηγείται voucher 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού σε 160.000 μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγή χωρίς κοινωνικά, οικονομικά ή άλλο κριτήριο» ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην Ολομέλεια, κατά την υποστήριξη σχετικής τροπολογίας που έχει καταθέσει στο Επενδυτικό νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η υπουργός, τόνισε πως αυτή η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα», συνολικού ύψους 140 εκατ. ευρώ και είναι ένα από τα πρώτα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, στη βάση του οποίου ήδη έχει ήδη δοθεί voucher για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού σε πάνω από 500.000 νέους ηλικίας 4 έως 24 ετών.

Επίδομα Voucher 200 ευρώ: Επίσης

Πρόκειται, είπε, για «ένα τεράστιο πρόγραμμα που διαπραγματεύτηκε η Κυβέρνηση με τους ευρωπαίους εταίρους για να στηρίξουμε την τεράστια προσπάθεια του ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης».

Η κ. Κεραμέως ανέφερε πως στόχος μας είναι «η ενίσχυση του εκπαιδευτικού μας προσωπικού, του τόσο σημαντικού ανθρώπινου κεφαλαίου μας, που διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια της συνολικής αναβάθμισης των σχολείων μας».

Παράλληλα, η υπουργός αναφέρθηκε και στις άλλες πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν υλοποιηθεί και θα υλοποιούνται και συντελούν στο συνολικό ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης όπως:

Η δωρεάν χρήση διεθνής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, που αριθμεί 1,6 εκατ. μέλη.

Η εξασφάλιση μηδενικής χρέωσης δεδομένων για πρόσβαση σε όλες εκπαιδευτικές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το υπουργείου Παιδείας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Πρόγραμμα ταχύρρυθμης επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεων εκπαίδευση, με συμμετοχή άνω των 80.000 εκπαιδευτικών, που είναι το μεγαλύτερο σε συμμετοχή επιμορφωτικό πρόγραμμα που έχει υλοποιηθείς την χώρα.

Το πρόγραμμα «μαθαίνουμε ψηφιακά- διδάσκουμε ψηφιακά».

Η ολοκλήρωση του νέου ψηφιακού προγράμματος του ΙΕΠ μέσω του οποίου έχουν αρχίσει να υλοποιούνται επιμορφώσεις για πάνω από 160.000 εκπαιδευτικούς σε εργαστήρια δεξιοτήτων (αγγλικά στο νηπιαγωγείο, νέα προγράμματα σπουδών, διαφοροποιημένη διδασκαλία, εισαγωγικές επιμορφώσεις νεοδιόριστων εκπαιδευτικών).

Στη συνέχιση της προμήθειας άνω των 90.000 tablet και laptop σε σχολεία μέσω κονδυλίων ΕΣΠΑ και δωρεών, θυμίζοντας ότι το 2019 υπήρχαν μόλις 4.500 φορητές συσκευές στα σχολεία της χώρας.

Επίσης παρέχεται προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού και ψηφιακών εργαλείων για σχολεία ειδικής αγωγής και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Μαζική αναβάθμιση των συνδέσεων των σχολείων σε δίκτυα οπτικών ινών σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης όπου παράλληλα προχωράνε οι ψηφιακές εγγραφές, οι ηλεκτρονικοί απολυτήριοι τίτλοι και διπλώματα, της αποστολής των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών με sms, το μητρώο εκπαιδευτών.

Η κ. Κεραμέως, ανέφερε πως επίσης προχωρούν και τα έργα ψηφιακής εκπαίδευσης που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 450 εκατ. ευρώ και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν: νέους διαδραστικούς πίνακες στα σχολεία μας, την δημιουργία ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού, ψηφιακά εργαλεία για μαθητές με αναπηρίες ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, εργαστήρια ρομποτικής κ.λ.π

Η υπουργός, τόνισε πως «ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης αποτελεί για την Κυβέρνηση κύρια προτεραιότητα. Σε μικρό χρονικό διάστημα, σε αυτά τα δυόμιση χρόνια, έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα. Τα σχολεία μας αλλάζουν στην πράξη. Οι εκπαιδευτικοί μας, τα παιδιά μας λειτουργούν σε ένα πιο ψηφιοποιημένο περιβάλλον που συνεχώς διευρύνεται και προσφέρει ολοένα περισσότερες δυνατότητες. Και σε αυτό το πλαίσιο διευρύνουμε και εμείς τη στήριξη στο έργο των εκπαιδευτικών μας, βοηθάμε όλο και περισσότερο τα παιδιά μας να κάνουν πράξη τα όνειρά τους».

Η Νίκη Κεραμέως κάλεσε όλα τα κόμματα να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και πρωτοβουλία προς τους εκπαιδευτικούς.

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις