Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

EKTAKTO: Αμυντικό τείχος χτίζει η Pωσία από τον Αρκτικό Ωκεανό μέχρι την Μαύρη Θάλασσα – «12 βάσεις-φρούρια για την προστασία μας» εξήγγειλε ο Σ.Σοϊγκου


 Η Ρωσία κατασκευάζει δώδεκα νέες στρατιωτικές βάσεις στα δυτικά σύνορά της λόγω της «αύξησης των εξωτερικών απειλών», δηλαδή από τον Αρκτικό Ωκεανό μέχρι την Μαύρη Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος ΥΠΑΜ Σεργκέι Σοϊγκού.

Αυτές οι βάσεις-φρούρια θα κατασκευαστούν κατά το κατά το πρότυπο της γνωστής ρωσικής βάσης Khmeimim στη Συρία που εντός τους θα βρίσκονται δυνάμεις Στρατού, Αεροπορίας και αντιαεροπορικά συστήματα.

Θα χτιστούν πέντε πάνω στα σύνορα με την Φινλανδία, επειδή υπάρχει μία τεράστια κοινή συνοριογραμμή μήκους 1.300 χλμ.

Τρεις στα σύνορα με Λευκορωσία και άλλες τέσσερις στα όποια σύνορα διαμορφωθούν με το ΝΑΤΟ σε Ρουμανία , Μολδαβία και ότι απομείνει από το σημερινό ουκρανικό κράτος.

Χαρακτήρισε πολύτιμες τις επιχειρησιακές εμπειρίες που απέκτησε ο ρωσικός Στρατός στα μέτωπα της Ουκρανίας και είπε ότι θα υπάρξει ευρεία αναδιάρθρωση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων όταν τελειώσουν οι επιχειρήσεις.

Ακόμη, αποκάλυψε πως οι δυνάμεις του Κιέβου έκαναν «μια περιπετειώδη προσπάθεια να καταλάβουν το Φιδονήσι την παραμονή της 9ης Μαΐου».

«Την παραμονή της Ημέρας της Νίκης, οι ουκρανικές αρχές έκαναν μια περιπετειώδη προσπάθεια να καταλάβουν το Φιδονήσι. Αυτή η αμφίβολη ενέργεια αποδείχθηκε πλήρης αποτυχία. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εκκαθάρισαν περισσότερους από 50 στρατιωτικούς των επίλεκτων μονάδων των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας. Σε τρεις ημέρες καταστράφηκαν τέσσερα εχθρικά αεροσκάφη, δέκα ελικόπτερα, 30 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τρία πλοία», δήλωσε ο Σοϊγκού.

Σημειώνεται ότι οι ουκρανικές αποβατικές δυνάμεις καθοδηγούνταν από Βρετανούς μισθοφόρους οι οποίοι σκοτώθηκαν πάνω στο νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις