Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Αυτός είναι ο 53χρονος αστυνομικός: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις – Ελέγχεται και για βιασμό


 Σοκάρουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως σχετικά με την σύλληψη του 53χρονoυ αστυνομικού, χθες, Παρασκευή 29 Ιουλίου, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Ο άνδρας ελέγχεται και για βιασμό, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ζητηθεί η δημοσίευση των φωτογραφιών του με εισαγγελική παραγγελία, ώστε αν υπάρχουν κι άλλα θύματα να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες αρχές. 

Η 14χρονη κατέθεσε στους αστυνομικούς, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ότι αντιλήφθηκε τον Ε.Μ. να θωπεύει κι άλλο παιδί. Επίσης, περιέγραψε ότι την είχε χαϊδέψει αρκετές φορές στους μηρούς εντός του αυτοκινήτου του, πριν προχωρήσει σε ασέλγεια σε βάρος της.

Ο 53χρονος εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής βόλεϊ σε σύλλογο νησιού φέρεται να είχε πλησιάσει κι άλλες ανήλικες, ενώ επικοινωνούσε μέσω λογαριασμού με ψευδώνυμο με τα κορίτσια. Ο συλληφθείς διατηρούσε λογαριασμό στα social media με το όνομα “Μέγας Αλέξανδρος”.

Ο προπονητής, όπως τονίζεται, συνήθιζε να συνοδεύει στα σπίτια τους αρκετά κορίτσια μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης.

Πώς αποκαλύφθηκε η δράση του

Η μητέρα της 14χρονης ανακάλυψε ύποπτη συνομιλία της κόρης της στα social media με τον λογαριασμό που είχε δημιουργήσει ο 53χρονος, στην οποία ζητούσε από την ανήλικη άσεμνες φωτογραφίες και βίντεο. Ενώ όπως είπε στους αστυνομικούς φαινόταν να είναι ιδιαίτερα πιεστικός προς την κόρη της. Στη συνέχεια η γυναίκα έκανε την καταγγελία στις αρμόδιες αρχές για όσα της εκμυστηρεύτηκε η κόρη της για τον εφιάλτη που ζούσε όλο αυτό το διάστημα.

Οργή Θεοδωρικάκου

Με ανάρτησή του στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσής του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην υπόθεση σύλληψης του αστυνομικού για τον βιασμό ανηλίκου. “Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ για επίορκους, για τους ελάχιστους που δεν τιμούν τη στολή τους. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας συνέλαβε έναν αστυνομικό για βιασμό ανηλίκου. Συμβάλλει έτσι στη διαφάνεια και την ενίσχυση της αξιοπιστίας της ΕΛ.ΑΣ στην κοινωνία” διαμήνυσε.

Τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την καταγγελία 14χρονης κοπέλας και των γονέων της, ο αστυνομικός, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής προέβη, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022, σε κατ΄ επανάληψη γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη. Παράλληλα, από τον Μάιο του 2022, κάνοντας χρήση προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις. Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας παραγγέλθηκε η εξέταση της ανήλικης από ιατροδικαστή, ενώ, όπως προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία ο κατηγορούμενος είχε θωπεύσει ακόμη μία ανήλικη.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι και σε οχήματα του 53χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλά ψηφιακά πειστήρια, όπως κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοκάμερες, tablet και ψηφιακά μέσα αποθήκευσης.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, κατόπιν εντάλματος σύλληψης, αστυνομικός κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Προηγήθηκε καταγγελία ανήλικης και των γονέων αυτής, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής αθλήματος, προέβη τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022 σε κατ΄επανάληψη γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη ενώ τουλάχιστον από τον Μάιο του 2022, κάνοντας χρήση προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας παραγγέλθηκε η εξέταση της ανήλικης από ιατροδικαστή ενώ επιπλέον κατά την προανακριτική διαδικασία προέκυψε ότι ο ανωτέρω είχε προβεί σε άσεμνες χειρονομίες (θωπεία) σε βάρος ακόμη μίας ανήλικης.

Ακολούθησαν έρευνες στην οικία και σε οχήματά του, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοκάμερες, tablet, ψηφιακά μέσα αποθήκευσης κ.α.).

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση, ενώ στη συνέχεια εκδόθηκε σχετικό ένταλμα δυνάμει του οποίου συνελήφθη ο αστυνομικός.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις