Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Tο ρωσικό πυροβολικό «φρενάρει» τις σκέψεις του KIEBOY για γενική αντεπίθεση: Σαρωτικά πυρά σε όλη την γραμμή του μετώπου


 Οι Ουκρανοί σε αμυντική διάταξη προσπαθούν να μην υποστούν συντριπτικές απώλειες

Το ρωσικό πυροβολικό αποδεικνύεται ο “βασιλιάς της μάχης” στο ουκρανικό πεδίο καθώς έχει φρενάρει κάθε σκέψη του Κιέβου για την διενέργεια κάποιας αντεπίθεσης γενικευμένης μορφής,

καθώς τα ρωσικά πυροβόλα και ρουκετοβόλα βάλλουν επί όλη της μεθορίου επί του οτιδήποτε κινείται.

Οι ουκρανικές δυνάμεις παραμένουν απλά οχυρωμένες και προσπαθούν να μετριάσουν τις απώλειές τους ενώ τα όποια αμερικανικά HIMARS και γερμανικά Pzh2000 δεν μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα εκτός από διαφήμιση των ικανοτήτων τους. 

Ο ρωσικός όγκος πυρός δεν έχει αντίπαλο. Μάλιστα δεν είναι τυχαίες αν και ανεπιβεβαίωτες οι αναφορές ότι τα γερμανικά Pzh2000 ήδη έχουν εμφανίσει φθορές στο εξελιγμένο αυτόματο σύστημα γέμισής τους λόγω φρενήρους χρήσης τους.

Τα ρωσικά πυρά από το πρωί σαρώνουν όλη την μεθοριακή γραμμή με τους ουκρανούς να μην μπορούν να “βγάλουν κεφάλι” ακυρώνοντας κάθε σκέψη για αντεπίθεση γενικής μορφής , που θα απαιτούσε συγκέντρωση δυνάμεων προς κάποια κατεύθυνση γιατί απλά μόλις κάπου συγκεντρώνονται οι Ουκρανοί οι Ρώσοι τους σφυροκοπούν.

Την ίδια στιγμή σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται δεκάδες τμήματα του ρωσικού στρατού για να εκμεταλλευτούν κάθε κενό στην ουκρανική άμυνα και να επεκτείνουν την ζώνη ελέγχου με κυρίαρχες τις αερομεταφερόμενες μονάδες που θα καταλάβουν και τις μηχανοκίνητες που θα τους στηρίξουν για να σταθεροποιηθούν τα κεκτημένα.

Έτσι από το πρωί και βάση των αναφορών του ουκρανικού επιτελείου τα ρωσικά πυρά βάλουν προς την κατεύθυνση των Trudolyubivka, Osokorivka, Tokareve, Karyerne, Ivanivka, Lozove, Velyke Artakove, Kobzartsi, Schevchenkove, Shyroke, Posad-Pokrovske, Ukrainka, Partyzanske, Mykolaiv, και του στρατηγικού στόχου Andrihprovkes.

Επιπλέον πυρά δέχονται οι Zaliznychne, Charivne, Bilohirya, Orikhiv, Novoandriivka, Kamyanske ενώ η ρωσική αεροπορία πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές κοντά στη Novomykhailivka και στο Mali Scherbaky.

Για την δε γραμμή που βρίσκεται στα σύνορα με Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ εκεί οι ρωσικές μονάδες έχουν ‘ξεφορτώσει’ συνεχώς οβίδες και ρουκέτες προς τις οχυρωμένες ουκρανικές θέσεις.

Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού και η αδυναμία εκτέλεση αντεπίθεσης λόγω αδυναμία συγκέντρωσης δυνάμεων έχει φέρει δυσφορία στο ουκρανικό επιτελείο που ζητά συνεχώς συστήματα πυροβολικού από την Δύση, όπως η αναφορά για παραγγελία 100 Pzh200 και η αμερικανική προσφορά επιπλέον εκτοξευτών HIMARS/MLRS, στην προσπάθεια να μπορέσει να σταματήσει τη ρωσική προέλαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις