Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

TO NEO πυρηνικό K-329 Belgorod εντάχθηκε στον ρωσικό Στόλο με τo πυρηνική Yποβρύχιo drone «Ποσειδών»!

 


Η τορπίλη αναπτύσσει την εξωπραγματική για υποθαλάσσιο όπλο ταχύτητα 185 χ.α.ω,. στο βυθό και μπορεί να καταδύεται σε βάθος 1 χλμ. με απεριόριστη εμβέλεια και πυρηνική κεφαλή 100 ΜΤ!

Εντάχθηκε και επίσημα στον ρωσικό Στόλο το υποβρύχιο K-329 Belgorod το οποίο αποτελεί μια τροποποιημένη έκδοση της κλάσης των υποβρυχίων που το ΝΑΤΟ ονομάζει Oscar II.

Το ότι του δόθηκε το όνομα της ρωσικής συνοριακής πόλης που συχνά-πυκνά δέχεται τα πυρά -όποτε μπορούν- των στρατευμάτων του καθεστώτος του Κιέβου, μόνο συμπτωματικό δεν είναι.

Το σκάφος καθελκύστηκε αρχικά το 1992 ως Project 949A αλλά αργότερα μπήκε ξανά στο ναυπηγείο προκειμένου να υποστεί μετατροπές και να καθελκυστεί εκ νέου τον Δεκέμβριο  του 2012.

Έκτοτε προβλήματα στον αμυντικό προϋπολογισμό καθυστέρησαν τις δοκιμές του και τελικά το σκάφος εντάχθηκε στο ρωσικό Ναυτικό σήμερα.

Αυτό που έχει σημασία με το νέο υποβρύχιο είναι ότι θα μεταφέρει το νέο όπλο Poseidon την ύπαρξη του οποίου είχε προαγγέλλει ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν την 1η Μαρτίου του 2018 μαζί με άλλα 5 νέα όπλα στρατηγικού πλήγματος.

Το Poseidon είναι μια «τορπίλη-υποβρύχιο UAV» με πυρηνική η συμβατική κεφαλή ικανή να αναπτύσσει την εξωπραγματική  ταχύτητα 185 χ.α.ω,. στο βυθό, μπορεί να καταδύεται σε βάθος 1 χλμ. με απεριόριστη εμβέλεια και πυρηνική κεφαλή 100 ΜΤ!

Το όπλο βασίζει την καθοδηγησή του σε Τεχνητή Νοημοσύνη και δορυφορική ναυτιλία.

Το K-329 Belgorod  είναι ένα «θηρίο» των θαλασσών με μέγιστο εκτόπισμα σε κατάδυση μεταξύ 24.000 και 30.000 τόνων, μήκος 184 μέτρων (όσο ένα μικρό αεροπλανοφόρο), μέγιστο βάθος κατάδυσης 520 μέτρων και αυτονομία 120 ημερών.

Το K-329 Belgorod   θα μπορεί να μεταφέρει έως και 6 όπλα Ποσειδώνας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις