Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης - Πανεπιστημιακή Αστυνομία, τέλος: «Eφαγαν ξύλο» Kι έφυγαν τρέχοντας αυτοί που θα έβαζαν τάξη στα Πανεπιστήμια!


 Εν τέλει η κυβέρνηση μετά το «ξύλο» που έχει «φάει» στα πανεπιστήμια κάνει πίσω από την φιλοδοξία της «να βάλει τάξη» στα πανεπιστήμια και υποχωρεί ατάκτως καθώς έξω από τις πανεπιστημιουπόλεις του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και συνοδεία αστυνομικών από τα κοντινά αστυνομικά τμήματα θα περιπολούν τα μέλη της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Δηλαδή δημιουργήθηκε υποτίθεται μία νέα αστυνομική μονάδα με αντικείμενό της φύλαξη, την προστασία των Πανεπιστημίων και την τήρηση των νόμων και της τάξης στο εσωτερικό τους και εν τέλει θα «προσαρμοστεί» σε πεζές περιπολίες γύρω από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Η κυβέρνηση μετά την πρώτη εμφάνιση των μελών των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ), όπως ονομάζονται, στις πύλες των campus του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ στου Ζωγράφου κάνει «στροφή» 180 μοιρών.

 


Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση που είχαν χθες οι ηγεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. με τους πρυτάνεις των τεσσάρων πανεπιστημίων –ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΑΠΘ και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ)– στα οποία είχε ανακοινωθεί ότι θα εγκατασταθούν ΟΠΠΙ, ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος φέρεται να τόνισε προς τους πρυτάνεις πως δεν είναι πρόθεση της πανεπιστημιακής αστυνομίας να εμπλακεί σε ακαδημαϊκής φύσεως εκδηλώσεις των φοιτητικών παρατάξεων, παρά μόνο να προστατεύσει καθηγητές, φοιτητές και διοικητικό προσωπικό σε περίπτωση εγκληματικών πράξεων.

«Τα μέλη των ΟΠΠΙ δεν έχουν να χωρίσουν κάτι με τα μέλη των παρατάξεων, δεν είναι αντίπαλοι».

Με τη συνδρομή αστυνομικών από τα κοντινά τμήματα οι περιπολίες της πανεπιστημιακής αστυνομίας το επόμενο διάστημα.

Μάλιστα είπε πως πλέον το ζήτημα είναι πώς θα λειτουργήσουν επιχειρησιακά οι ΟΠΠΙ υπό την εποπτεία της ΕΛ.ΑΣ!

Ετσι, στην Αθήνα, τα μέλη των ΟΠΠΙ θα περιπολούν έξω από την Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη, έχοντας τη συνδρομή αστυνομικών από τα κοντινά αστυνομικά τμήματα Ζωγράφου και Καισαριανής.

«Εάν υπάρχει επεισόδιο στην εξωτερική περίμετρο του campus, τα μέλη των ΟΠΠΙ θα παρεμβαίνουν».

Και στο εσωτερικό τι θα γίνεται;

Σε επόμενη φάση οι ΟΠΠΙ θα περιπολούν μέσα στην Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη.

Κάποτε δηλαδή…

Διευκρινίζεται, δε, ότι τα μέλη της πανεπιστημιακής αστυνομίας δεν θα περιπολούν έξω από τα ιστορικά κτίρια του ΕΜΠ στην οδό Πατησίων, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και τη Νομική Αθηνών.

Δηλαδή δεν θα βρίσκονται πουθενά με λίγα λόγια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις