Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Μόσχα: «Πιθανό να οφείλονται σε δολιοφθορά οι διαρροές στο Nord Stream 1 – Άνευ προηγουμένου οι ζημιές στον αγωγό»!


 Ανησυχία ότι οι  διαρροές στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream οφείλονται σε δολιοφθορά ανακοίνωσε πριν από λίγο Κρεμλίνο.

Όπως ανακοίνωσε δεν αποκλείει να οφείλεται σε σαμποτάζ η ζημιά στο ρωσικής κατασκευής δίκτυο αγωγών.

Η Nord Stream AG, η εταιρεία που διαχειρίζεται το δίκτυο, γνωστοποίησε νωρίτερα σήμερα πως τρεις υποθαλάσσιες γραμμές του συστήματος αγωγών του φυσικού αερίου Nord Stream υπέστησαν ζημιές «άνευ προηγουμένου» μέσα σε μία ημέρα.

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο», δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ερωτήθηκε αν ενδεχόμενη δολιοφθορά μπορεί να είναι η αιτία της ζημιάς.

Ο ίδιος δήλωσε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επίσης πως το Κρεμλίνο ανησυχεί πολύ για την κατάσταση, η οποία απαιτεί άμεση διερεύνηση καθώς πρόκειται για ένα θέμα που αφορά την ενεργειακή ασφάλεια «ολόκληρης της ηπείρου».

 


«Είναι πολύ ανησυχητικά νέα. Πράγματι, μιλάμε για ζημιές αδιευκρίνιστης φύσης στον αγωγό μέσα στην οικονομική ζώνη της Δανίας», δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Είναι ένα ζήτημα που σχετίζεται με την ενεργειακή ασφάλεια ολόκληρης της ηπείρου», τόνισε.

Ας μην έχουμε αυταπάτες. Άνευ προηγουμένου ζημιές σε υπόγειο κομμάτι ενός αγωγού γίνονται μόνο όταν «κάποιοι» βάλουν το «χεράκι» τους.

Σημειώνεται ότι ο αγωγός ήταν ήδη «φουσκωμένος» με φυσικό αέριο συνολικού όγκου 300.000.000 κυβικών μέτρων.

Με λίγα λόγια κάποιοι ήθελαν να «τελειώσουν» τον αγωγό ώστε ακόμα κι αν η Ρωσία και η ΕΕ τα ξαναβρούν στο μέλλον να μην μπορούν να λειτουργήσουν ξανά τον αγωγό και να αποκατασταθούν οι ενεργειακές ρωσικές προμήθειες.

Φυσικά οι ζημιές έχουν προκληθεί και στον παράλληλο αγωγό Nord Stream 2 που και αυτός είχε χθες διαρροές παρά το γεγονός ότι ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ποτέ, αφού δεν πήρε άδεια για να λειτουργήσει.

Συνήθως οι υποθέσεις αυτές εξηγούνται με την απλή λογική «ποιος κερδίζει από όλα αυτά» και είναι εμφανές ποιος κερδίζει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις