Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

«Tρέλα» στην αγορά ενέργειας: Τα σαμποτάζ στο Nord Stream εκτόξευσαν την τιμή του φυσικού αερίου πάνω από 20%! Η μεγαβατώρα κινείται στα 208 ευρώΆνοδο που ξεπερνάει ακόμα και το 20% σημειώνει η τιμή του φυσικού αερίου μετά τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream 1 και Nord Stream.

Απόρροια των παραπάνω ήταν η τιμή να εκτοξευθεί πάνω από τα 210 ευρώ η μεγαβατώρα, σημειώνοντας άνοδο άνω του 20%, ενώ τελικά στο Χρηματιστήριο της Ολλανδίας έκλεισε στα 208 ευρώ, καταγράφοντας κέρδη 19,65%.

Υπενθυμίζεται πως η άνοδος του φυσικού αερίου στο χρηματιστήριο της Ολλανδίας είχε ήδη ξεκινήσει νωρίτερα, όταν έκανε τον γύρο του κόσμου η είδηση πως σεισμολόγοι στη Δανία και τη Σουηδία κατέγραψαν την Δευτέρα ισχυρές εκρήξεις στις περιοχές όπου παρατηρήθηκαν διαρροές στον αγωγό Nord Stream.

Είναι βέβαιο πλέον ότι η διαρροή φυσικού αερίου στον ρωσικό αγωγό «Nord Stream» είναι προϊόν σαμποτάζ, αφού μέσα σ΄ένα 24ωρο, τρεις υποθαλάσσιες γραμμές του συστήματος στη Βαλτική, υπέστησαν «μία άνευ προηγουμένου βλάβη».

Σεισμολόγοι στη Δανία και τη Σουηδία κατέγραψαν την Δευτέρα ισχυρές εκρήξεις στις περιοχές όπου παρατηρήθηκαν διαρροές στον αγωγό Nord Stream, όπως ανέφερε το σουηδικό Εθνικό Σεισμολογικό Κέντρο (SNSN) του Πανεπιστημίου της Ουψάλας. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι επρόκειτο για εκρήξεις», είπε ο σεισμολόγος Μπγιορν Λουντ στη δημόσια τηλεόραση SVT.

Σε σημερινή του ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε ότι, το ενδεχόμενο της δολιοφθοράς δεν μπορεί να αποκλειστεί την ώρα που φωτογραφίες και βίντεο που έχουν ανέβει στο διαδίκτυο από το σημείο της διαρροής δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος.

Σεισμολόγοι στη Δανία και τη Σουηδία κατέγραψαν την Δευτέρα ισχυρές εκρήξεις στις περιοχές όπου παρατηρήθηκαν διαρροές
Oπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία «Nord Stream AG», μέσα σε μία ημέρα, τρεις υποθαλάσσιες γραμμές του συστήματος αγωγών αερίου «Nord Stream» στη Βαλτική υπέστησαν «άνευ προηγουμένου ζημιές», με τους πολιτικούς αναλυτές να παραπέμπουν σε «ξένο δάκτυλο».

Και η Σουηδία με τη σειρά της αντιμετωπίζει ως «βαρύ σαμποτάζ» τις διαρροές

Η αστυνομία της Σουηδίας ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για πιθανό σαμποτάζ σύμφωνα με όσα ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο εκπρόσωπο της υπηρεσίας, «συντάξαμε μια έκθεση και χαρακτηρίσαμε το έγκλημα ως βαρύ σαμποτάζ», ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις