Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Μένιος Φουρθιώτης: Φυλάκιση 26 Mηνών με αναστολή για τις «στημένες» επιθέσεις στο σπίτι του

 Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου

Σε ποινή φυλάκισης 26 μηνών, με αναστολή, καταδικάστηκε ο Μένιος Φουρθιώτης για την υπόθεση των «στημένων» επιθέσεων στο σπίτι του τον Απρίλιο του 2021.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον παρουσιαστή, κατά πλειοψηφία (5-2), για ηθική αυτουργία κατά συρροή σε παράνομη οπλοφορία από κοινού και για ψευδή καταγγελία που αφορούσε την προσπάθεια του να επαναφέρει την αστυνομική φρουρά που του είχαν «κόψει»


Newsroom

Σε ποινή φυλάκισης 26 μηνών, με αναστολή, καταδικάστηκε ο Μένιος Φουρθιώτης για την υπόθεση των «στημένων» επιθέσεων στο σπίτι του τον Απρίλιο του 2021.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον παρουσιαστή, κατά πλειοψηφία (5-2), για ηθική αυτουργία κατά συρροή σε παράνομη οπλοφορία από κοινού και για ψευδή καταγγελία που αφορούσε την προσπάθεια του να επαναφέρει την αστυνομική φρουρά που του είχαν «κόψει»

Οι δικαστές, οι οποίοι αναγνώρισαν στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, με ομόφωνη απόφαση τους, τον έκριναν αθώο για πρόκληση και προσφορά εγκλήματος, εγκληματική οργάνωση, απόπειρα εκβίασης, ηθική αυτουργία σε έκρηξη με εκρηκτικό μηχανισμό, διακεκριμένη φθορά και κάποιες περιπτώσεις ψευδούς καταγγελίας.

Ομόφωνα ένοχοι για οπλοκατοχή και κατά πλειοψηφία ένοχοι (6-1) για διακεκριμένη οπλοφορία και οπλοκατοχή από κοινού και κατ’ εξακολούθηση κρίθηκαν οι συγκατηγορούμενοι του Μένιου Φουρθιώτη οι οποίοι συνελήφθησαν μετά την επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή και τους πυροβολισμούς σε βάρος αστυνομικών.

Το δικαστήριο, ωστόσο, τους έκρινε ομόφωνα αθώους για μια σειρά αδικημάτων (πρόκληση και προσφορά εγκλήματος, εγκληματική οργάνωση, έκρηξη, εκρηκτικό μηχανισμό και διακεκριμένη φθορά) και κατά πλειοψηφία (4-3) ο ένας για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και οπλοχρησία και ο άλλος για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Και στους δύο κατηγορούμενους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και τους επιβλήθηκε ποινή 32 μηνών στον έναν και 29 μηνών στον δεύτερο, ποινές που τους οδηγούν άμεσα εκτός φυλακής.

Ομόφωνα αθώος για όλα τα αδικήματα κρίθηκε ο τέταρτος κατηγορούμενος που αντιμετώπιζε κυρίως αδικήματα σχετικά με κατοχή ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις