Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

H PEGA του Eυρωκοινοβουλίου Zήτησε να Eξεταστεί ο Κ.Μητσοτάκης για το σκάνδαλο των υποκλοπών!

 Μαζί με άλλα πρόσωπα που η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε να προσέλθουν στην Εξεταστική Επιτροπή

H επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου που εξετάζει το σκάνδαλο των υποκλοπών μετά το αίτημα να παρέμβει η ευρωπαϊκής αστυνομία (Europol) καθώς

«έχουμε αμφιβολίες για την ικανότητα αλλά και για τη θέληση των εθνικών αρχών να ερευνήσουν τις υποθέσεις παράνομων παρακολουθήσεων» καλεί προς εξέταση τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και πρόσωπα που είχε απορρίψει η κυβερνητική πλειοψηφία να παρουσιαστούν στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής!

 


Με λίγα λόγια ο Κ.Μητσοτάκης θα εξεταστεί από την PEGA ως ο βασικός ύποπτος για το σκάνδαλο-κακούργημα των υποκλοπών

Συγκεκριμένα, η αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου (PEGA) που έρχεται στην Ελλάδα στις 3-4 Νοεμβρίου, ζήτησε να δει τα πρόσωπα που φέρεται να διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση. 

 Όπως έκανε γνωστό ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Παπαδημούλης, η Pega καλεί μεταξύ άλλων τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον τέως γ.γ. του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη και τους επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίτζιο και Γιάννη Λαβράνο.

Πρόκειται για πρόσωπα που επέλεξε να μην καλέσει η κυβερνητική πλειοψηφία στην Εξεταστική επιτροπή της Βουλής, καθώς το Μαξίμου επιχείρησε να κλείσει άρον-άρον την υπόθεση, κουκουλώνοντας την αλήθεια: μια εξέλιξη που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Όμως φαίνεται πως υπήρξαν «έξωθεν πιέσεις» για να υπάρξει μία «μικρή» ανασκευή καθώς κάποιοι κατάλαβαν πως ο Κ.Μητσοτάκης θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα εάν τελικά αναγκαστεί να καταθέσει στην PEGA.

Mε ανάρτηση που έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου, Jeroen Lenaers, αναφέρει πως η απόφαση που παρουσίασε ο κ. Παπαδημούλης να έχει εγκριθεί «ομόφωνα από το προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου», δεν αποτελεί –σύμφωνα με τον ίδιο– τίποτε άλλο παρά «ένα πολύ πρώιμο σχέδιο ατζέντας για εσωτερική χρήση, το οποίο δεν είχε καν κοινοποιηθεί στις πολιτικές ομάδες ή άλλους συνομιλητές».

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Παπαδημούλη που με νέα ανάρτησή του και απευθυνόμενος στον J. Lenaers ανέφερε πως «ντροπή» είναι τα ψέματα και η συγκάλυψη, προσθέτοντας πως το πρόγραμμα της επίσκεψης της PEGA στην Αθήνα για τις υποκλοπές «το ετοιμάσατε εσείς με τους συντονιστές της PEGA! Εσείς το στείλατε στο Προεδρείο του ΕΚ για έγκριση της αποστολής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις