Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

«Πύρινος» Κ.Μητσοτάκης κατά Ρωσίας και υπέρ Ουκρανίας ενώ ο Β.Ζελένσκι βραβεύει τους Kατασκευαστές του Bayraktar!

 Τουλάχιστον 50 τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τύπου TB2 Bayraktar έχουν προμηθευτεί οι Ουκρανοί

Την στιγμή που ο Β.Ζελένσκι μόλις λίγες ημέρες πριν βράβευε με δημόσιες ευχαριστίες, τους Τούρκους κατασκευαστές των UCAV τύπου Bayraktar,

τα οποία καθημερινά παραβιάζουν τα εθνικά εναέρια σύνορά μας, ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης σε δήλωσή του αναλύεται σε ύμνους υπέρ του Ουκρανού προέδρου.

Στις 12 Σεπτεμβρίου ο Β.Ζελένσκι υποδέχονταν τον CEO της εταιρείας Baykar, Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, για να παρασημοφορηθεί ο Τούρκος αξιωματούχος με το Παράσημο του Τάγματος της Τιμής για την συνεισφορά του υπέρ των ουκρανικών δυνάμεων, με την προμήθεια των TB2 Bayraktar ενώ ο Κ.Μητσοτάκης σήμερα στην Πράγα εξύμνησε για ακόμα μία φορά τον κάτοχο του προεδρικού θώκου στο Κίεβο και κατά της Ρωσίας.


Έτσι τη στήριξη της Ελλάδας στον αγώνα των Ουκρανών αλλά και κατηγορηματική καταδίκη της ενσωμάτωσης από τη Ρωσία τεσσάρων περιοχών της χώρας, επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δηλώσεις έγιναν στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Ντένις Σμιχάλ, λίγο πριν την έναρξη της πρώτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

Υπογράμμισε ότι η χώρα μας αναγνωρίζει τις περιοχές αυτές ως τμήμα της ουκρανικής επικράτειας και δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί οποιαδήποτε αλλαγή του καθεστώτος τους, σε κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε, επιπλέον, την αποφασιστικότητα της χώρας μας να σταθεί, από κοινού με τους Ευρωπαίους εταίρους της, στο πλευρό της Ουκρανίας.

Ενημέρωσε, δε, τον Ουκρανό ομόλογό του για τις σταθερές θέσεις της Ελλάδας κατά του αναθεωρητισμού και της αμφισβήτησης διεθνών Συνθηκών και ζήτησε από τον ομόλογό του την ευθυγράμμιση με τις θέσεις της Ε.Ε. για την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις