Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Σφοδρές μάχες στο Μπάκχμουτ: Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Mykolaivka και την Veselaia Dolina Τσετσένοι και Wagner εκκαθαρίζουν τα προάστια της πόλης

 


Σφοδρές μάχες διεξάγονται από χθες στο Μπάκχμουτ με την άφιξη των τσετσενικών μονάδων που ενισχύονυν τους άνδρες της ρωσικής Wagner και οι Ρώσοι κατέλαβαν την Mykolaivka και την Veselaia Dolina στο νότιο και νοτιοδυτικό τομέα της πόλης.

Μετά την προχθεσινή ρωσική προέλαση προς την Λιμάν από το 202ο Σύνταγμα Ρώσων Κοζάκων, η σημερινή εξέλιξη στο Μπάκχμουτ δέιχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να ανακόψουν τις ουκρανικές προωθήσεις και να αναλάβουν ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων στα ουκρανικά μέτωπα.

Σε ότι αφορά τους Τσετσένους έχουν ήδη δείξει την αξία τους και το πόσο έλειψαν τρεις μήνες από τα πεδία των μαχών.

Υπάρχουν αναφορές ότι οι Τσετσένοι προωθούνται στο Μπάκχμουτ από τα νοτιοδυτικά μέσω Peski-Vodyanoye-Opitnoe. και από τα βορειοανατολικά μέσω Krasnogorovka-Veseloe-Kamenka.

Στην Χερσώνα τα πράγματα είναι ρευστά. Οι Ουκρανοί πραγματοποιούν συνεχείς επιθέσεις και έχουν καταφέρει να καταλάβουν συνολικά 400 τετραγωνικά χλμ. από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Δεν είναι σημαντικά τα κέρδη αυτά αλλά δείχνουν όμως ότι οι Ρώσοι πιέζονται και εκεί. Όμως λαμβάνουν ενισχύσεις τις οποίες διατάσσουν ανάλογα με τις ανάγκες του μετώπου και πριν από λίγο ξεκίνησαν την πρώτη αντεπίθεσή τους στην Χερσώνα, στην περιοχή Ternovi Pody .

Οι Ουκρανοί πάντως βομβάρδισαν me ΗIMARS την Χερσώνα και χτύπησαν λεωφορείο με αμάχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις