Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Oι Bορειοκορεάτες προειδοποιούν ΗΠΑ και Ιαπωνία: Δοκίμασαν διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυρηνικούς πυραύλους! - Οι πύραυλοι έπεσαν έξω από την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας


 Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα δύο βαλλιστικούς πυραύλους, όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική Ακτοφυλακή επικαλούμενη το υπουργείο Άμυνας.

Η Πιονγκγιάνγκ πραγματοποίησε τις εκτοξεύσεις στον απόηχο της επίσκεψης της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις στη Σεούλ και των μεγαλύτερων κοινών στρατιωτικών γυμνασίων Ηνωμένων Πολιτειών-Νοτίου Κορέας (Ulchi Freedom Shield) της τελευταία πενταετίας.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK, που επικαλείται κυβερνητική πηγή, οι πύραυλοι έπεσαν έξω από την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας.

Συνεπώς οι δύο εκτοξεύσεις ήταν προειδοποίηση για τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία καθώς πλέον η Βόρεια Κορέα έχει αποκτήσει την ικανότητα να για πυρηνικά πλήγματα με βαλλιστικούς πυραύλους.

Νωρίτερα, το γενικό επιτελείο Εθνικής Άμυνας της Νότιας Κορέας είχε ανακοινώσει ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο αγνώστου τύπου προς τα ανοικτά των ανατολικών της ακτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις