Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Oι Ρώσοι ξεκίνησαν επιχείρηση ανακατάληψης της Λίμαν: «Σφυροκοπούν» τους Ουκρανούς στο Torskoye


 Υπάρχουν αναφορές για διείσδυση στην Λίμαν ρωσικών περιπόλων επιθετικής αναγνώρισης

Λίγες εβδομάδες μετά την απώλεια της Λίμαν οι Ρώσοι ξεκινούν την δική τους αντεπίθεση για να ανακαταλάβουν την πόλη η οποία ανήκει στην περιφέρεια του Λουγκάνσγκ και για την Μόσχα αποτελεί ρωσικό έδαφος.


Αυτή την στιγμή οι ρωσικές δυνάμεις «σφυροκοπούν» τις ουκρανικές θέσεις στον οικισμό Torskoye.

To Torskoye  βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Λίμαν και στην ουσία αποτελεί την ανατολική της «πόρτα».

Οι Ρώσοι έχουν λάβει σημαντικές ενισχύσεις και πλέον θεωρούν πως μπορούν να ανακαταλάβουν την Λιμάν η οποία είναι στρατηγικής σημασίας καθώς αποτελεί σιδηροδρομικό κόμβο στην περιοχή.

Υπάρχουν αναφορές για διείσδυση στην Λίμαν ρωσικών περιπόλων επιθετικής αναγνώρισης οι οποίες προετοιμάζουν το έδαφος για τον κύριο όγκο των ρωσικών δυνάμεων.

Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν τον αυτοκινητόδρομο της Κremmenaya στα βόρεια της Λίμαν μπορούν να προωθηθούν κυκλώνοντας τους Ουκρανούς και από αυτή την κατεύθυνση έχοντας απρόσκοπτο ανεφοδιασμό.

Οι μαζικοί ρωσικοί βομβαρδισμοί που κατέστρεψαν το ένα τρίτο των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών και μαζί με την καταστροφή πολλών δορυφόρων του συστήματος Starlink έχουν αποδιοργανώσει τον ουκρανικό Στρατό και η Μόσχα επιχειρεί να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλα τα μέτωπα.

Οι μαζικές βολές πυροβόλων λέιζερ που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην συνοριακή πόλη Μπέλγκοροντ, που βρίσκεται σε απόσταση 70 χλμ. από το Χάρκοβο αλλά και σε άλλες περιοχές της Ρωσίας και προέρχονταν από το σύστημα Peresvet χρησιμοποιήθηκαν κατά των δορυφόρων του συστήματος «Starlink» του Έλον Μασκ «τυφλώνοντας» τις ουκρανικές δυνάμεις υποχρεώνοντας τες σε μεγάλες απώλειες..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις