Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Ζ-score: Ο δείκτης που αποδεικνύει την υπερβάλλουσα θνητότητα στην Ελλάδα λόγω Mαζικών Eμβολιασμών & lockdowns - Tα αποτελέσματα της κακής διαχείρισης της πανδημίας

 


Σύμφωνα με τον πανευρωπαϊκό δείκτη z-score η Ελλάδα έχει υπερβάλλουσα θνητότητα τα έτη 2021 και 2022 που είναι χρονιές μαζικών εμβολιασμών κατά Covid-19.

Ο συγκεκριμένος δείκτης επιτρέπει την σύγκριση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών και με απλά λόγια, όσο αυξάνεται τόσο αυξάνεται και η περιβάλλουσα θνητότητα.

 

Κάτι το οποίο δεν συνέβη το 2020 που ήταν χρονιά πανδημίας αλλά δεν είχαν ακόμα βγει τα εμβόλια κατά του Covid-19, ενώ το πολύμηνο ολικό lockdown ξεκίνησε προς το τέλος του έτους.

Tα γραφήματα που δείχνουν την εξέλιξη της θνητότητας και του δείκτη z-score δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα euromomo.eu

Στην Ελλάδα ο δείκτης ξεπερνάει κατά τα έτη 2021-2022 πολλές φορές ακόμα και την φυσιολογική διακύμανση που απεικονίζεται με γκρι απόχρωση.

Πάντως, μία τέτοια διακύμανση υπήρξε και στο τέλος του 2020 όταν η κυβέρνηση επέλεξε την λύση του ολικού lockdown  με αποτέλεσμα να βρεθούν όλοι μαζί περιορισμένοι σε κλειστούς χώρους και να μεταδίδουν το κορωνοϊό, ενώ υπενθυμίζεται ότι τα νοσοκομεία εξολοκλήρου ασχολούνταν με τον Covid-19 υποβαθμίζοντας όλες τις άλλες ιατρικές δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις