Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

X.AKAP: «Θέλουμε να μοιράσουμε τα πλούτη του Αιγαίου – Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε» «Δε θα KANOYME BHMA πίσω»


 Η Άγκυρα διατηρεί την ένταση «στο κόκκινο» με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, να επιδίδεται σε ένα νέο κρεσέντο επιθετικότητας, προχωρώντας σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις.  

Στη διάρκεια ομιλίας του στην τελετή έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στην Ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας ο Χ.Ακάρ ανέφερε πως η Ελλάδα αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα «κακής γειτονίας» με ψέματα και προκλήσεις.

«Θέλουμε να μοιράζονται τα πλούτη του Αιγαίου δίκαια στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας», είπε χαρακτηριστικά.

Δηλώνοντας ότι ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα μιλούν συνεχώς κατά της Τουρκίας και καταφεύγουν σε ψέματα για να κερδίσουν μια θέση στην εσωτερική πολιτική, ο Χ.Ακάρ είπε: «Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε βήμα πίσω ούτε χιλιοστό. Ό,τι πρέπει να γίνει γι’ αυτό έχει γίνει και γίνεται.  Ειδικότερα, το Ναυτικό και η Αεροπορία μας έχουν λάβει σαφείς οδηγίες. 

Αποκλείεται να δείξουμε κατανόηση και να κάνουμε υποχωρήσεις.  Ανεξάρτητα από το ποιος είναι πίσω τους (σσ από τους Έλληνες), είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο».

«Μην ξεχάσετε να κολυμπήσετε»

«Μην παραπλανηθείτε με κάποιες μάταιες προσπάθειες εξοπλισμού, τις λεγόμενες συμμαχίες, τα κατορθώματα κάποιων χωρών και την ενθάρρυνση όσων προσπαθούν να πουλήσουν όπλα. Αυτά τα όπλα δεν σας χρησιμεύουν. Αυτός ο οπλισμός είναι πολύς για την άμυνα, λίγος για την Τουρκία. Αυτές οι συμμαχίες είναι άχρηστες. Υπάρχουν παραδείγματα αυτού, κανείς δε μένει τριγύρω όταν υπάρχει πρόβλημα.

Παράδειγμα: 1919-1922. Ορισμένες χώρες προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως πληρεξούσιο κατά της Τουρκίας. Μπήκαν στην Ανατολία και κατέληξαν πέφτοντας στη θάλασσα το 1922. Διαβάστε την ιστορία, θυμηθείτε. Αν σκέφτεστε κάτι τέτοιο, λέμε “Μην ξεχάσετε να κολυμπήσετε“», συνέχισε.

«Σοβαρές συνέπειες» σε όσους στηρίζουν την Ελλάδα

Ο ίδιος, μάλιστα, προειδοποίησε και με «σοβαρές» συνέπειες προς όσους στηρίζουν την Ελλάδα.

«Επειδή είναι προκατειλημμένοι, αγνοούν αυτό που κάνει η Ελλάδα…  Εμείς λέμε ότι αν δεν θέλετε να υπάρξει πρόβλημα μεταξύ Τουρκίας-Ελλάδας να έχετε αντικειμενικά κριτήρια. 

Αν στηρίξεις την Ελλάδα δημόσια και δεν κρατάς τις ισορροπίες, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές. Όχι μόνο για την Ελλάδα και την Τουρκία, αλλά για όλους», είπε χαρακτηριστικά.

Τι ανέφερε για τα νησιά

Ο Χουλουσί Ακάρ ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει οπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς (GASA) κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και τόνισε ότι: «Τα παρακολουθούμε όλα στενά. Έχουν γίνει και γίνονται οι απαραίτητες μελέτες για αυτά. Αυτή η κατάσταση ξεκίνησε το 1956 με τη Χίο. Κάποια πράγματα έχουν συμβεί από εκείνη την ημέρα, αλλά τα Ίμια είναι ένα ορόσημο.

Δεν τίθεται θέμα μετά από αυτό να κάνουν ένα βήμα. Όπου κι αν φτάσει, αν πεθάνουμε, αν γίνουμε μάρτυρες, είμαστε βετεράνοι. Είναι τόσο απλό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις