Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Το «δράμα» των Αμερικανών με τον Τ.Μπάιντεν στην εξουσία: Είπε πως γνώρισε τον εφευρέτη της ινσουλίνης που πέθανε το 1941

 Ο Μπάντινγκ της ινσουλίνης άφησε την τελευταία του πνοή το 1941, προτού δηλαδή γεννηθεί ο Μπάιντεν!

Έξι ημέρες πριν τις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές, δεν έχουν τελειωμό οι «γκάφες», ένας επιεικείς χαρακτηρισμός για όσα ξεστομίζει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως ο άνθρωπος που κρατά το βαλιτσάκι με το ισχυρότερο πυρηνικό οπλοστάσιο στον πλανήτη σίγουρα δεν έχει πνευματική διαύγεια.

Χθες, σε ομιλία του στη Φλόριντα, ο ένοικος του Λευκού Οίκου είπε λανθασμένα ότι ο εκλιπών γιος του, Μπο, έχασε τη ζωή του ενώ υπηρετούσε στο Ιράκ.

Αυτό το είπε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Ωστόσο, ο γιος του είχε αφήσει την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Μέριλαντ των ΗΠΑ, ύστερα από μάχη με την επάρατη νόσο.

Και δεν σταμάτησε εκεί!

Ο 79χρονος Μπάιντεν, αναφερόμενος στο μέλος της Βουλής των Κοινοτήτων, Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς την αποκάλεσε «γερουσιαστή» ενώ έσπευσε να επισημάνει ότι συνάντησε κατ΄ιδίαν τον «εφευρέτη» της ινσουλίνης.

Πρόκειται για την ορμόνη που παράγει ο ανθρώπινος οργανισμός και ανακαλύφθηκε το 1921 για την αντιμετώπιση των ασθενών με διαβήτη τύπου 1 και 2.

Oι Καναδοί γιατροί Frederick Banting και Charles Best ήταν αυτοί που απομόνωσαν επιτυχώς την ινσουλίνη τον Ιούλιο του 1921.

Ο Μπάντινγκ άφησε την τελευταία του πνοή το 1941, προτού δηλαδή γεννηθεί ο Μπάιντεν!

Ο Μπεστ πέθανε το 1978, πέντε χρόνια μετά την εκλογή του Μπάιντεν στην αμερικανική Γερουσία, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής η συνάντησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις