Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Πετράλωνα: Νέες πληροφορίες για την κατάθεση της 22χpovης – Oι επίμονες ερωτήσεις που δέχθηκε


 Νέες πληροφορίες για την κατάθεση της 22χρονης από τα Πετράλωνα στο Τμήμα Ανηλίκων της ΓΑΔΑ φέρνει στο φως το enikos.gr, που πρώτο αποκάλυψε την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι η κατάθεσή της 22χρονης έγινε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που έχει διατάξει ο εισαγγελέας για τη μήνυση που έχει καταθέσει μαζί με τον 17χρονο, σήμερα αδελφό της σε βάρος της μητέρας τους, την οποία κατηγορούν για συγκάλυψη της δράσης του πατέρα τους, τον οποίο έχουν καταγγείλει για σεξουαλική κακοποίηση.

Οι πληροφορίες , αναφέρουν ότι η 22χρονη σήμερα κόρη της οικογένειας απάντησε σε μια μακροσκελή λίστα ερωτήσεων του ανακριτή, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν επικεντρωμένες στους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μιλήσει τώρα. Οι Αρχές ζητούν να μάθουν γιατί η 22χρονη επέλεξε να σπάσει τη σιωπή της και να καταγγείλει όσα είχαν συμβεί, ύστερα από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα, ρωτήθηκε γιατί δεν τα αποκάλυψε όταν ενηλικιώθηκε, αντίθετα όταν τα είχε καταγγείλει ο μικρότερος αδελφός της, εκείνη δεν τα είχε επιβεβαιώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 22χρονη υποστήριξε ότι δεχόταν απειλές από τον πατέρα της και τον θείο της τόσο για τη ζωή της όσο και για τη ζωή του αδελφού της. «Έπρεπε να προστατεύσω και τον αδελφό μου», φέρεται να είπε η 22χρονη.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παρότι η κατάθεση της 22χρονης αφορούσε στη μήνυση σε βάρος της μητέρας, η 22χρονη αναφέρθηκε και στις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του πατέρα.

Τι λέει η δικηγόρος της 22χρονης στο enikos.gr
«Ο κύκλος των καταθέσεων άρχισε χθες, με την κατάθεση της 22χρονης μετά τη μήνυση που έχει υποβληθεί.  Η κατάθεση ήταν μαραθώνια, διήρκησε περισσότερο από 5 ώρες. Η 22χρονη είπε ακόμη και εκείνα που δεν είχε το θάρρος να πει τόσο καιρό», τόνισε, νωρίτερα μιλώντας στο enikos.gr η δικηγόρος της 22χρονης Δήμητρα Πλαστήρα.

Η κ. Πλαστήρα επιβεβαιώνει πως μετά την 22χρονη θα κληθούν όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα για κατάθεση στη ΓΑΔΑ, όπως έχει γράψει το enikos.gr.  «Θα ακολουθήσουν ως προς τις καταθέσεις ο 17χρονος αδελφός, οι μάρτυρες στήριξης της κατηγορίας. Ενδεχομένως ως ύποπτη θα κληθεί και η μητέρα, καθώς δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη. Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος των καταθέσεων, θα δοθεί ο φάκελος στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω» σημειώνει η κ. Πλαστήρα.

Όσον αφορά στην αντίδραση της 22χρονης σχετικά με όσα ακούγονται, ότι δηλαδή τα παιδιά λένε ψέματα, η κ. Πλαστήρα απαντά:

«Αυτό το κορίτσι έχει υποστεί, όπως ισχυρίζεται, τα πάνδεινα από μικρή ηλικία και έχει πληγωθεί. Κατά την κρίση μου, όπως και σε κάθε άνθρωπο όλα αυτά θα της προξενούν θυμό», λέει στο enikos.gr, ενώ αναφερόμενη στον συγγραφέα, Χρήστο Κρεμνιώτη, τον άνθρωπο δηλαδή που πρώτος αποκάλυψε τη φρίκη που φέρεται να βίωναν τα δύο παιδιά στα Πετράλωνα, επισημαίνει:  «Είναι πρόσωπο αναφοράς για τα παιδιά και στηρίζονται σε εκείνον ηθικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις