Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Σύλληψη διεθνώς καταζητούμενων που διέπραξαν απάτες τύπου «πυραμίδας» - Λεία - μαμούθ ύψους 28 εκατ. ευρώ - 2.000 θύματα

 


Στη σύλληψη δύο ανδρών προχώρησαν οι Αρχές, μετά από κατάλληλη διασυνοριακή συνεργασία, στις 26 Οκτωβρίου σε Ελλάδα και Ιταλία, για υπόθεση με απάτη διεθνικού χαρακτήρα, Ponzi Scheme.

Σε βάρος τους εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία της INTERPOL, σύμφωνα με την οποία εμπλέκονταν σε υπόθεση οικονομικής απάτης, μεγάλης κλίμακας, τύπου «πυραμίδα» (Ponzi scheme).

Πάνω απο 2.000 τα θύματα τους

Η σύλληψη του ενός πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, όταν προσπάθησε να εξέλθει αεροπορικώς με προορισμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα θύματα της εγκληματικής τους δραστηριότητας ξεπέρασαν τα 2.000 άτομα σε Ευρώπη και Ασία, με παράνομο οικονομικό όφελος το οποίο ανέρχεται στα 28 εκατομμύρια ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και ακολούθως διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση, προκειμένου εξετασθεί η υπόθεση έκδοσής του.

Σημειώνεται ότι, ο εκτελεστικός Διευθυντής Αστυνομικών Επιχειρήσεων της INTERPOL ευχαρίστησε όλες τις Διωκτικές Αρχές και τα Εθνικά Κεντρικά Γραφεία INTERPOL των εμπλεκομένων χωρών μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας (Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας) για την άμεση ανταπόκριση που επέδειξαν στην συγκεκριμένη, μείζονος σημασίας για τον Οργανισμό, υπόθεση οικονομικού εγκλήματος.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση έχουν αναρτηθεί στο σχετικό Δελτίο Τύπου της INTERPOL: https://www.interpol.int/News-and-Events/News/2022/Ponzi-scheme-suspects-wanted-via-INTERPOL-arrested-in-Greece-and-Italy 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις