Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Στις συντάξεις Φεβρουαρίου η αύξηση 7,75%


 Η εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων θα γίνει το πρώτο εξάμηνο του 2023, δήλωσε ο Πάνος Τσακλόγλου στο One Channel

«Στις συντάξεις Φεβρουαρίου, δηλαδή στα τέλη Ιανουαρίου, θα δουν οι συνταξιούχοι την αύξηση 7,75% στις κύριες συντάξεις τους», προανήγγειλε μιλώντας στο One Channel ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου. Ό,τι αναδρομικά υπάρξουν από 1.1.2023 θα δοθούν μέσα στους επόμενους 1-2 μήνες αν όχι άμεσα. Όταν βγουν και τα οριστικά στοιχεία για το ΑΕΠ από την ΕΛΣΤΑΤ τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο θα γίνει η αντίστοιχη αναπροσαρμογή και ο συμψηφισμός με τις συντάξεις που θα δουν οι συνταξιούχοι την επόμενη χρονιά.

Η αύξηση που κλείδωσε στο 7,75% διευρύνει τον αριθμό των συνταξιούχων που θα δουν πραγματική αύξηση στον λογαριασμό τους, αφού στην πλειοψηφία τους έχουν προσωπική διαφορά στις συντάξεις τους περί το 7%. Εκτιμάται ότι 900.000 περίπου είναι οι συνταξιούχοι που δεν θα δουν αύξηση στην κύρια σύνταξή τους».

Επικουρικές και εφάπαξ

Μετά τον “άθλο” της εκκαθάρισης των κύριων συντάξεων όλες οι δυνάμεις του ΕΦΚΑ “πέφτουν πάνω” από επικουρικές και εφάπαξ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πάνος Τσακλόγλου.

Για τις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις ο υφυπουργός δήλωσε ότι σύμφωνα με «τη διοίκηση του ΕΦΚΑ στο πρώτο εξάμηνο του έτους και ίσως, σύμφωνα με πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις, μέσα στο πρώτο τρίμηνο θα έχει υπάρξει εκκαθάριση».

Για τα εφάπαξ, επισημαίνει ο υφυπουργός, το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο όσο λέγεται, βγαίνουν γρήγορα και τα εκκρεμή ληξιπρόθεσμα ( τριών μηνών) είναι περί τις 15-16.000.

Εξάλλου ο κ. Τσακλόγλου συμβουλεύει όλους τους ασφαλισμένους να αρχίσουν δύο χρόνια πριν την συνταξιοδότησή τους την αναζήτηση ενσήμων ώστε να διευκολυνθούν την ώρα της αίτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις