Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

«BOMBA»!!! Ξεκίνησε OIKONOMIKO ΠΕΙΡΑΜΑ από ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ

 


Θα δοκιμάσουν πως θα αγοράζουν και θα πουλάνε οι άνθρωποι..

Η Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με παγκόσμιους χρηματοπιστωτικούς γίγαντες για να ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα 12 εβδομάδων για το ψηφιακό δολάριο, καθώς στόχος της Μεγάλης Επανεκκίνησης είναι να αντικαταστήσει τα μετρητά με ψηφιακές μονάδες, οι οποίες θα φορτώνονται σε ψηφιακό πορτοφόλι, το οποίο δεν αποκλείεται να εμφυτεύεται στον άνθρωπο.

Όπως μετέδωσε πρόσφατα το πρακτορείο Reuters, οι παγκόσμιοι τραπεζικοί γίγαντες ξεκινούν ένα πιλοτικό ψηφιακό δολάριο διάρκειας 12 εβδομάδων με την Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης.

Η Citigroup Inc, η HSBC Holdings Plc (HSBA.L) , η Mastercard Inc (MA.N) και η Wells Fargo & Co (WFC.N) είναι μεταξύ των χρηματοοικονομικών εταιρειών που συμμετέχουν στο πείραμα μαζί με το κέντρο καινοτομίας της Fed της Νέας Υόρκης, ανέφεραν σε δήλωση. Το έργο, το οποίο ονομάζεται δίκτυο ρυθμιζόμενης ευθύνης, θα διεξαχθεί σε δοκιμαστικό περιβάλλον και θα χρησιμοποιεί προσομοιωμένα δεδομένα, ανέφερε η Fed της Νέας Υόρκης.

Οι διεθνιστές θα δοκιμάσουν πώς οι τράπεζες που χρησιμοποιούν ψηφιακά διακριτικά δολαρίων σε μια κοινή βάση δεδομένων.

Η ανακοίνωση έγινε λίγο μετά το δημοσίευμα είδησης για το σκάνδαλο FTX , το οποίο κλόνισε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις συναλλαγές με ψηφιακό νόμισμα και blockchain. Ως εκ τούτου η εξουσία θα δώσει την «λύση» με ένα ψηφιακό νόμισμα, το οποίο θα είναι «ασφαλές και γρήγορο».

«Το NYIC ανυπομονεί να συνεργαστεί με μέλη της τραπεζικής κοινότητας για να προωθήσει την έρευνα σχετικά με το tokenization των περιουσιακών στοιχείων και το μέλλον των υποδομών της χρηματοπιστωτικής αγοράς στις ΗΠΑ καθώς το χρήμα και η τραπεζική εξελίσσονται», δήλωσε ο Per von Zelowitz, διευθυντής του NYIC.

Το πρόγραμμα RLN θα προσομοιώνει ψηφιακό χρήμα που αντιπροσωπεύει τις καταθέσεις των πελατών των τραπεζών και θα τις διακανονίζει μέσω προσομοιωμένων αποθεματικών της Fed σε ένα κοινό κατανεμημένο βιβλίο.

Οι συμμετέχοντες θα προτείνουν περαιτέρω βελτιώσεις στο τέλος του προγράμματος για να αξιολογήσουν πώς η χρήση του ψηφιακού νομίσματος θα μπορούσε να γίνει εφικτή στο μέλλον.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις