Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Eτσι έκλεβαν καταλύτες (ΜΕΣΑ ΣΕ 10 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ) από σταθμευμένα αυτοκίνητα στα πάρκινγκ του «Ελευθέριος Βενιζέλος» – BINTEO NTOKOYMENTO


 Στη σύλληψη δύο ατόμων για κλοπές καταλυτών από αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στους χώρους του εμπορικού πάρκου του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές το μεσημέρι της Κυριακής, στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Πρόκειται για έναν 34χρονο και μία 25χρονη που κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Το πρωί της Κυριακής, ο 34χρονος μαζί με άλλα άτομα εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να κινούνται με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο μέσα στο εμπορικό πάρκο του αεροδρομίου και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν καταλύτη από σταθμευμένο όχημα.

Έπειτα από αναζητήσεις, οι αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο, το οποίο είχε ενοικιαστεί στο όνομα της 25χρονης, το ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον 34χρονο, ο οποίος οδηγούσε, ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι δράστες πωλούσαν άμεσα τους κλεμμένους καταλύτες προκειμένου να είναι αδύνατος αφενός ο εντοπισμός τους και αφετέρου η ταυτοποίηση τους. Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί εννέα περιπτώσεις αφαίρεσης-κλοπής καταλυτών από σταθμευμένα αυτοκίνητα κοντά σε καταστήματα του εμπορικού πάρκου του αεροδρομίου.

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο από τις κλοπές στα πάρκινγκ του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μεσημβρινές ώρες της 6-11-2022 στο Αεροδρόμιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, 2 ημεδαποί, 34χρονος και 25χρονη για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων αφαίρεσης καταλυτών από σταθμευμένα αυτοκίνητα στους χώρους του εμπορικού πάρκου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, μετά από διασταύρωση πληροφοριακών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων, ταυτοποιήθηκαν και εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 6-11-2022, ο 34χρονος από κοινού με έτερα άτομα εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να κινούνται με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο εντός του εμπορικού πάρκου του αεροδρομίου και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν καταλύτη από σταθμευμένο όχημα.

Μετά από αναζητήσεις, ανωτέρω αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο, το οποίο είχε ενοικιαστεί στο όνομα της 25χρονης, το ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον 34χρονο, ο οποίος οδηγούσε. Αναζητούνται λοιποί εμπλεκόμενοι.

Σε έρευνα σε οικία των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εξαρτήματα αυτοκινήτων, πλήθος ενοικιαστήριων συμβολαίων για ενοικίαση αυτοκινήτων και τιμολόγιο για πώληση παλαιών σιδήρων-καλωδίων.

Οι δράστες πωλούσαν άμεσα τους κλεμμένους καταλύτες προκειμένου να είναι αδύνατος αφενός μεν ο εντοπισμός τους και αφετέρου η ταυτοποίηση τους.

Από την μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν -9- περιπτώσεις αφαίρεσης-κλοπής καταλυτών από σταθμευμένα αυτοκίνητα πλησίον καταστημάτων του εμπορικού πάρκου του Αερολιμένα.

Επιπρόσθετα, ο 34χρονος έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις