Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Eπιστρέφει: Ο Ν.Τραμπ ανακοινώνει την Τρίτη την υποψηφιότητά του για τις εκλογές του 2024

 Ο Ν.Τραμπ καθορίζει την πολιτική ατζέντα των Ρεπουμπλικανών

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος 

O N.Tραμπ έχει πάρει τι αποφάσεις του και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα ανακοινώσει την Τρίτη πως θα

είναι «υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές» του 2024, όπως διαβεβαίωσε ένας στενός σύμβουλός του.

Ο Ν.Τραμπ είχε ήδη προαναγγείλει πως θα κάνει μια «σημαντική ανακοίνωση» από την κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα.

H ανακοίνωση αναμένεται να γίνει στις 9 μ.μ ώρα Ανατολικής Ζώνης.

«Ο πρόεδρος Τραμπ θα ανακοινώσει την Τρίτη πως θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές. Και θα είναι μια πολύ επαγγελματική, πολύ προσεγμένη ανακοίνωση», δήλωσε ο σύμβουλός του Τζέισον Μίλερ στο «War Room», το podcast του Στιβ Μπάνον, ενός άλλου στενού φίλου του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο 76χρονος Ρεπουμπλικάνος θεωρεί ότι «δεν τίθεται καν» ζήτημα για το αν θα είναι υποψήφιος, ανέφερε ο Μίλερ, εξηγώντας πως του είχε μιλήσει νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Αυτή θα είναι η τρίτη υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ για τον Λευκό Οίκο. Η επιρροή του στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα παραμένει αδιαμφισβήτητη, ωστόσο πολλοί επιχείρησαν και επιχειρούν να τον παρουσιάσουν ως αποδυναμωμένο.

Το αστείο είναι ότι αυτοί που το κάνουν είναι οι αντίπαλοί του από άλλους πολιτικούς χώρους γιατί στην πραγματικότητα δεν θέλουν να τον δουν ξανά υποψήφιο για την αμερικανική προεδρία, έχοντας απέναντί του ως αντίπαλο έναν άνθρωπο που η νοητική του κατάσταση κάθε μέρα γίνεται χειρότερη (o Πρόεδρος Μπάιντεν πλέον δυσκολεύεται να βρει ακόμα και τον δρόμο του χωρίς βοήθεια).

Την ίδια στιγμή οι αντίπαλοί του στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, που θα τον «εκθρονίσουν», έχουν υιοθετήσει την δική του ατζέντα και προσπαθούν να τεθούν επικεφαλής της Alt Right.


Με λίγα λόγια είναι ο Ν.Τραμπ που καθορίζει την ατζέντα του Κόμματος και το Κόμμα την ακολουθάει και οι αντίπαλοί του ξέρουν ότι πρέπει να γίνουν πιο «βασιλικοί» από τον «βασιλιά».

Και μπορεί να τεθεί θέμα ηλικίας για το Ν.Τραμπ και ότι οι αντίπαλοί θα είναι νεότεροι, αλλά οι οπαδοί του, τον ακολουθούν φανατικά ότι κι αν επιλέξει.


Η κούρσα για το χρίσμα θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Ακόμα κι αν χάσει π.χ από το νεότερο Nτε Σάντις, τουλάχιστον οι οπαδοί της Αlt Right θα έχουν κάνει την επιλογή τους για το ποιος θέλουν να είναι ο διάδοχος του Ν.Τραμπ. Κανείς δεν αποκλείει ότι ο Ρον Ντε Σάντις μπορεί να επιλεχθει τελικά να οδηγήσει τους Ρεπουμπλικανούς στις προεδρικές εκλογές του 2024, αλλά θα πρέπει να χαίρει της εμπιστοσύνης της Alt Right.

Οι Ρεπουμπλικάνοι αναμένεται πως θα εξασφαλίσουν με μεγάλη διαφορά τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, αλλά η μάχη για τη Γερουσία παραμένει αμφίρροπη καθώς μένουν να καταμετρηθούν εκατοντάδες χιλιάδες ψήφοι στην Αριζόνα και τη Νεβάδα. Αν κάθε κόμμα κερδίσει από μία πολιτεία, οι επαναληπτικές εκλογές στη Τζόρτζια θα είναι αυτές που θα κρίνουν τη μάχη.

Πάντως τα τελευταία νέα από τη Νεβάδα δεν είναι καλά για τους Ρεπουμπλικανούς καθώς η υποψήφια των Δημοκρατικών Catherine Cortez Masto έχει ψαλιδίσει την διαφορά από τον Ρεπουμπλικανό Adam Laxalt.

Ωστόσο οι αναλυτές δυσκολεύονται να προβλέψουν ποιος θα κερδίσει την εκλογική κούρσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις