Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

«Σεισμός» στους ιταλικούς αιθέρες από τα Eλληνικά Phantom F-4 – ΦΩΤΟ

 


Τα εμβληματικά μαχητικά Phantom F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας, που συνεχίζουν να θωρακίζουν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, πέταξαν στην Ιταλία για να συμμετάσχουν σε άσκηση.

του Χρήστου Μαζανίτη

Επί 5 ημέρες, οι ιταλικοί αιθέρες σείστηκαν από τα μαχητικά-θρύλους της Πολεμικής μας Αεροπορίας, τα Phantom F-4.

Από την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε η Πολυεθνική Άσκηση με την επωνυμία «POGGIO DART 22» (PODA 22), η οποία σχεδιάστηκε και συντονίστηκε από το NATO Deployable Air Command and Control (NATO DACCC) και έλαβε χώρα στην Αεροπορική Βάση Cervia της Ιταλίας, με την συμμετοχή Αεροσκαφών από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Ιταλία και την Τουρκία.

Η Άσκηση «POGGIO DART 22» εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων και αποσκοπούσε στην ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της DACCC, καθώς και στην επαύξηση του επιπέδου της συνεργασίας, της συναντίληψης και της διαλειτουργικότητας σε διασυμμαχικό πλαίσιο.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με 3 Μαχητικά Αεροσκάφη Phantom F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας και προσωπικό υποστήριξης από την 117 Πτέρυγα Μάχης, στην Ανδραβίδα.

Κατά την διάρκεια της Άσκησης, εκτελέστηκαν αντικείμενα σύνθετων αεροπορικών σεναρίων που κάλυψαν όλο το φάσμα των αεροπορικών επιχειρήσεων, όπως:

  • Εναέριας Μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων Αεροσκαφών (Dissimilar Air Combat Training).
  • Αμυντικές Επιχειρήσεις (Offensive Counter Air).
  • Εγγύς Αεροπορική Υποστήριξη (Close Air Support).
  • Δυναμική Στοχοποίηση (Dynamic Targeting).
  • Στοχοποίηση Χρονοευαίσθητων Στόχων (Time Sensitive Targeting).

μαχητικά Phantom F-4μαχητικά Phantom F-4μαχητικά Phantom F-4μαχητικά Phantom F-4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις