Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

EINAI ΑΛΗΤΕΣ - H Mίνα Γκάγκα τελείωσε το ΕΣΥ! Τώρα ή πληρώνεις ή πεθαίνεις!


 Η Μίνα Γκάγκα πέρασε τελικά το άρθρο 10. Παρά τις αντιρρήσεις ακόμα και από το εσωτερικό της Ν.Δ. , αλλά και από από τον ίδιο τον κ. Πλέυρη, η αναπληρώτρια υπουργός έδειξε ποιος κάνει κουμάντο.

Ιστορική η σημερινή ημέρα και ίσως το προγραμματισμένο τέλος μιας διαδρομής, που κορυφώθηκε τα τελευταία 3 περίπου χρόνια. Με χιλιάδες υγειονομικούς σε αναστολή, εγκληματικά κενά σε προσωπικό, εναλλαγές ανθρώπινου δυναμικού από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, μια μακάβρια λίστα νεκρών και πολίτες εξαθλιωμένους να ωρύονται για την αντιμετώπιση που λαμβάνουν δημιουργήθηκαν μεθοδικά οι συνθήκες για τη σημερινή ημέρα.

Από σήμερα λοιπόν, ο πολίτης (ο φορολογούμενος βάναυσα πολίτης με χρόνια εισφορών) θα καθοδηγείται σε ιδιωτικά ιατρεία, δημοσίων γιατρών!

Συγκεκριμένα το άρθρο 10 προβλέπει: 

Το επίμαχο άρθρο που διαλύει την «καρδιά» του ΕΣΥ και έχει προκαλέσει αντιδράσεις, δίνει τη δυνατότητα στους ιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που υπηρετούν σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., υπό προϋποθέσεις, να λειτουργούν ιδιωτικό ιατρείο ή να παρέχουν υπηρεσίες προς ιδιωτικές κλινικές, ιδιωτικά διαγνωστικά ή θεραπευτικά εργαστήρια και γενικότερα σε κάθε είδους ιδιωτικές επιχειρήσεις, που παρέχουν ή καλύπτουν υπηρεσίες υγείας.

Συγκεκριμένα το επίμαχο άρθρο αναφέρει: «Ο εκσυγχρονισμός του νομικού πλαισίου που διέπει το καθεστώς απασχόλησης των ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ., αφενός μέσω της πρόβλεψης της δυνατότητας προκήρυξης θέσεων μερικής απασχόλησης, οι οποίες θα καλύπτονται από ιατρούς που θα έχουν τη δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού επαγγέλματος. Αφετέρου θεσπίζεται η δυνατότητα για τους ιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που υπηρετούν σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., υπό προϋποθέσεις, να λειτουργούν ιδιωτικό ιατρείο ή να παρέχουν υπηρεσίες προς ιδιωτικές κλινικές, ιδιωτικά διαγνωστικά ή θεραπευτικά εργαστήρια και γενικότερα σε κάθε είδους ιδιωτικές επιχειρήσεις, που παρέχουν ή καλύπτουν υπηρεσίες υγείας. Παράλληλα για λόγους ίσης μεταχείρισης αίρεται η απαγόρευση που ίσχυε για τους πανεπιστημιακούς ιατρούς υπηρετούν σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. ή αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας να παρέχουν υπηρεσίες σε ιδιωτικές κλινικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις