Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Μπάσης – EIXE παίξει στο «Κωνσταντίνου και Ελένης»

Είχε υπηρετήσει για πολλά χρόνια το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Θλίψη στο καλλιτεχνικό χώρο έχει σκορπίσει η είδηση δυο θανάτων αγαπημένων ηθοποιών.

Η Μίνα Αδαμάκη και ο Κώστας Μπάσης έφυγαν από τη ζωή και οι θάνατοι τους έγιναν γνωστοί μέσω του προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρου Μπιμπίλα.


Συγκεκριμένα ο κ. Μπιμπίλας ανέφερε: «Με μεγάλη θλίψη σχεδόν ταυτόχρονα μάθαμε ότι έφυγαν από κοντά μας δύο σπουδαίοι αξιαγάπητοι συνάδελφοι μας… Η γλυκιά μας Μίνα Αδαμάκη που τόσα πρόσφερε στο Θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, η τόσο αγαπητή μας από την απίστευτη φιγούρα από την Τρεις Χάριτες και ο Κώστας Μπάσης, ο πρώτος Ερωτόκριτος του Ευαγγελάτου, ο ηθοποιός που κόσμησε το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος για πολλά χρόνια… Ανεξίτηλη θα μείνετε στην μνήμη μας αγαπημένοι μου… Καλό ταξιδι».


Ο Κώστας Μπάσης υπηρέτησε για πολλά χρόνια το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και συνεργάστηκε με το Αμφι-θέατρο του Σ. Ευαγγελάτου, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, το Κ.Θ.Β.Ε., τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας, Καλαμάτας, Κρήτης, Ρόδου, με τον θίασο της Ξ. Καλογεροπούλου κ.ά..

Ερμήνευσε τους ρόλους: Ερωτόκριτος, Μυρίνη (‘Λυσιστράτη’), Ερμής (‘Πλούτος’), Πανάρετος (‘Ερωφίλη’), Άμλετ, Αστρώφ (‘Ο θείος Βάνιας’), Μαλβόλιο (‘Δωδέκατη νύχτα’), Πίτσαμ (‘Η όπερα της πεντάρας’), Οδυσσέας (‘Οδύσσεια’), Αιακός (‘Βάτραχοι’), Δάσκαλος (‘Παραμύθι χωρίς όνομα’), Ορέστης (‘Ηλέκτρα’), Ζαρλάς (‘Φον Δημητράκης’), Σολιόνι (‘Οι τρεις αδελφές’), Γκίρι (‘Η άνοδος και η πτώση του Αρτούρο Ούι’), Κάμιλος (‘Χειμωνιάτικο παραμύθι’), Νουρήμπεης (‘Καπετάν Μιχάλης’), Λογιότατος (‘Βαβυλωνία’), Καθηγητής (‘Οπερέτα’), α’ Αγγελιοφόρος (‘Ιφιγένεια η εν Ταύροις’) κ.ά..

Το ευρύτερο κοινό γνώρισε τον ηθοποιός Κώστα Μπάση μέσω του ρόλου του πλαστικού χειρουργού, Βουλίδη στη θρυλική σειρά του Ant1 «Κωνσταντίνου και Ελένης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις