Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

H EE απαιτεί από την Kυβέρνηση διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών πριν τις εθνικές εκλογές - Τι δήλωσε η επικεφαλής της PEGA

 


Η ΕΕ απαιτεί την διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών πολιτικών και δημοσιογράφων είτε με «νόμιμες» επισυνδέσεις, είτε με τη χρήση παράνομων λογισμικών, πριν από τις επόμενες εθνικές εκλογές στην Ελλάδα.

Την απαίτηση αυτή εξέφρασαν τα μέλη της επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ερευνούν υποθέσεις υποκλοπών πολιτών σε κράτη μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης.


Μάλιστα η PEGA είναι σαφής στο ότι η ελληνική κυβέρνηση «δεν μοιράστηκε κρίσιμες πληροφορίες» με άλλα λόγια κρύβεται πίσω από το απόρρητο.

Μιλώντας στη συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην Ελλάδα ο πρόεδρος της επιτροπής Γερούν Λεάνερς (ΕΛΚ) και η εισηγήτρια και μέλος της επιτροπής Σόφι Ιντ Βελντ, αναφέρθηκαν στα ευρήματα της εν λόγω επιτροπής μετά το ταξίδι τους στην Κύπρο και την Ελλάδα.

«Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω από το εξής ερώτημα. Έχουμε μάθει ποιος και για ποιο λόγο χρησιμοποιεί το Predator; Όχι, καθώς οι αρχές εξακολουθούν να μη μοιράζονται κρίσιμες πληροφορίες μαζί μας» δήλωσε η κυρία Ιντ Βελντ.

Σύμφωνα με την ίδια την εισηγήτρια της επιτροπής του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου η όλη υπόθεση μοιάζει με ένα παζλ από το οποίο λείπουν ακόμα πολλά κρίσιμα κομμάτια για να μπορέσει κάποιος να δει ολόκληρη την εικόνα.

Όπως είπε κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν πίσω από την χρήση του εν λόγω λογισμικού βρίσκονται οι ιδιωτικές εταιρείες ή κρατικές υπηρεσίες ωστόσο όπως τόνισε εάν ίδια ήταν πρωθυπουργός της χώρας θα ήθελε να εξαφανιστούν όλες οι σκιές αυτής της υπόθεσης πριν από τις επόμενες εθνικές εκλογές.

«Όλες οι εκλογές στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να αφορούν πρωτίστως τους εθνικούς λόγους αλλά έχουν παράλληλα αντίκτυπο και σε ολόκληρη την ΕΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων η εισηγήτρια της επιτροπής υπογράμμισε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν έχει φυσικά καμία σχέση με αυτήν στην Πολωνία η στην Ουγγαρία καθώς στην χώρα μας υφίστανται μηχανισμοί ελέγχου της εξουσίας και υπάρχουν οι απαραίτητες θεσμικές ισορροπίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις