Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

«Προσωπικό θέμα» H παρακολούθησή μου, λέει ο Γιάννης Oικονόμου


 Επιμέλεια: Λένα Κυριακίδη

Ρέστα έδωσε για ακόμα μία φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με την αναπαράσταση της

πραγματικότητας και το εξαιρετικό έργο της κυβέρνησης προεξοφλώντας μάλιστα νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες κάλπες.

Οι περισσότερες ερωτήσεις, που δέχτηκε όμως κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αφορούσαν το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών, για το οποίο καταθέτει σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο γενικός γραμματέας και ανιψιός του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης.

Κληθείς να σχολιάσει την αποκάλυψη για παρακολούθησή του, ο Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο για... προσωπικό θέμα ενώ σε ό,τι αφορά τους Γιάννη Λαβράνο, Φέλιξ Μπίτζιο και Ταλ Ντίλιαν, που επίσης κλήθηκαν στην Επιτροπή αλλά δεν προσήλθαν απάντησε το εξής: «Δεν γνωρίζω προσωπικά τους κυρίους αυτούς που λέτε, ούτε έχω συζητήσει με τον κ. Δημητριάδη για αυτά που αναφέρονται σχετικά με ενδεχόμενη παρακολούθηση δικιά μου από το Predator». 

Όπως ήταν αναμενόμενο δεν ξέφυγε από τη γραμμή της σιωπής, που τηρούν δεκάδες άλλα πρόσωπα της Ν.Δ. και των αρχών, και διαβεβαίωσε πως η θέση της κυβέρνησης «καλύπτει απολύτως και εκείνον». «Δεν είχα κάποια ένδειξη ή πληροφορία. Και δεν μου προσκόμισε κι ο κ. Βαξεβάνης καμία» είπε μετά από επανειλημμένες ερωτήσεις.

Σε καμία δεν απάντησε επί της ουσίας αλλά  αντέταξε τις copy-paste δικαιολογίες, που επαναλαμβάνει κάθε τόσο στις συνεντεύξεις Τύπου, για την δικαστική έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για τα στοιχεία, που πρέπει να δοθούν από όσους τα έχουν, και για την πρωτοπόρα κατά το Μαξίμου νομοθέτηση.

Έσπευσε όμως να προκαταλάβει την έρευνα χαρακτηρίζοντας ανυπόστατους τους «ισχυρισμούς ανθρώπων και δημοσιευμάτων που μιλούν για κατασκόπους» με εγκέφαλο τον «πρωθυπουργό, που παρακολουθούσε τους υπουργούς του και τις γυναίκες του».

Όταν ρωτήθηκε πως γίνεται γίνεται να μην ανησυχεί από τη στιγμή που η δικαστική έρευνα εδώ και πέντε μήνες δεν έχει αποδώσει ακόμα καρπούς, είπε πως «το ενδιαφέρον μας είναι καταλήξει η έρευνα και να δώσει απαντήσεις. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη ότι θα το κάνει» και επανέφερε το επιχείρημα περί αντίστοιχης κατάστασης στο εξωτερικό.

Δεν δίστασε να αναπαράγει ξανά το αποκαλυπτικά αντιφατικό  αφήγημα λέγοντας από τη μία πλευρά ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να μείνει καμία σκιά και τονίζοντας από την άλλη την ανάγκη να «αναδειχτεί η κατασκοπευτική, μυθιστορηματική διάσταση του θέματος που παρακολουθούμε σε συνέχεις και νουβέλες εδώ και τέσσερις εβδομάδες».

Επιτέθηκε εκ νέου εμμέσως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιεί τις εξελίξεις για τη «γραμμή άμυνας» προκειμένου να δικαιολογήσει την επερχόμενη ήττα της στις εκλογές. 

Σε ερώτηση περί επιλεκτικής επίθεσης στο «Documento» - που δημοσίευσε τρεις λίστες με υπό παρακολούθηση άτομα- , ενώ για παράδειγμα και ο Τάσος Τέλλογλου κατήγγειλε χθες πως το Predator χρησιμοποιούνταν από το κράτος με σκοπό τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης, ο κ. Οικονόμου απάντησε με μία από τη ίδια, σημειώνοντας ότι υπάρχει θέμα με κακόβουλα λογισμικά τόσο στο εξωτερικό όσο και στη χώρα επί ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις