Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Kιβωτός του Kόσμου: «Θα σε σκοτώσω» – Τα απειλητικά μηνύματα που δέχεται ο 19χρονος


 Απειλές για τη ζωή τους δέχονται ο 19χρονος που με την κατάθεσή του στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας στις 16 Νοεμβρίου άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» καταγγέλλοντας σεξουαλική κακοποίησή του από τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο, αλλά και ο συνομήλικός του που επιβεβαίωσε τα λεγόμενά του για τα όσα συνέβαιναν στην Κιβωτό του Κόσμου.

Της ΑΝΝΑΣ ΚΑΝΔΥΛΗ

Η Realnews αποκαλύπτει ένα από τα μηνύματα που έλαβε το θύμα στην εφαρμογή Messenger. Με το μήνυμα αυτό, ο αποστολέας τον προειδοποιεί να «μαζευτεί» και να πάρει πίσω την καταγγελία του. Σε διαφορετική περίπτωση, τον απειλεί ευθέως ότι θα τον σκοτώσει ο ίδιος!

«Το λοιπόν, ή θα τα πάρεις όλα πίσω ή αλλιώς θα βάλω άτομα να σου κάνουμε κακό και έχω πάρα πολλά άτομα, να ξέρεις. Γνωρίζω το πού μένεις από κάποιον άλλον, αλλά έτσι και δεν μαζέψεις όλες τις μ… που έχεις κάνει και εσύ και όλοι οι υπόλοιποι μ… σου, να ξέρεις δεν θα ζεις. Αυτό σου λέω μόνο, θα σε σκοτώσω», αναγράφεται επί λέξει στο μήνυμα που έλαβε μέσω Messenger ο 19χρονος, αφού είχε γίνει γνωστή η καταγγελία του ότι ο πατήρ Αντώνιος ασελγούσε σε βάρος του και μάλιστα επί σειρά ετών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «R», το μήνυμα αυτό δεν είναι το μοναδικό. Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης και το «τσουνάμι» των καταγγελιών που ακολούθησε, κάποιοι επιχειρούν να κλείσουν στόματα με κάθε τρόπο.

Τρεις ανήλικοι

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, οι εισαγγελείς Ανηλίκων που διενεργούν την προκαταρκτική έρευνα, Κατερίνα Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσίχλη, προσπαθούν να πάρουν μαρτυρίες από τουλάχιστον τρία ανήλικα παιδιά που διαβιούν ακόμη σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Για τα συγκεκριμένα παιδιά, υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά. Ωστόσο, τα ίδια τα παιδιά φέρονται μέχρι στιγμής να διστάζουν να καταγγείλουν το οτιδήποτε, καθώς φοβούνται ότι θα βρεθούν στον δρόμο ή ότι θα σταματήσει η Οργάνωση να στηρίζει τις οικογένειές τους.

Παιδαγωγοί έχουν αναλάβει να τα πείσουν πως πλέον δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, καθώς ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα απομακρύνθηκαν από τη διοίκηση.

Σοκαριστικές, όμως, είναι και οι καταγγελίες, οι οποίες επιβεβαιώνονται από τους μάρτυρες, πρώην εργαζόμενους στην «Κιβωτό», οι οποίοι έχουν καταθέσει στις εισαγγελικές λειτουργούς. Αυτές οι καταγγελίες αφορούν σωματική κακοποίηση των ανήλικων φιλοξενούμενων στις δομές της Οργάνωσης. Πρόκειται για καταγγελίες που παραπέμπουν σε μεσαίωνα, με ξύλο, τιμωρίες, στέρηση τροφής και καταναγκαστική εργασία.

«Όπως αναγεννάτε το χώμα έτσι θα αναγεννηθείτε κι εσείς», τους έλεγαν κάποιοι «παιδαγωγοί», υποχρεώνοντας μικρά παιδιά να μένουν με τις ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο σπάζοντας… πέτρες. Για τις συγκεκριμένες συμπεριφορές, στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο» έχουν μπει τρεις νυν εργαζόμενοι, πρώην τρόφιμοι της «Κιβωτού».

Μεταξύ αυτών είναι ένας 34χρονος που τώρα φέρεται να «προσφέρει» τις υπηρεσίες του στα Ιωάννινα. Ο εν λόγω μπήκε σε δομή της ΜΚΟ από μικρό παιδί ως πρόσφυγας από το Ιράκ και φαίνεται πως πέρασε όλη του τη ζωή στην «Κιβωτό», καταφέρνοντας μετά την ενηλικίωσή του να πάρει τη θέση του γενικού διευθυντή. Μάλιστα, όπως λέγεται, πλην της συζύγου του που ακολουθούσε τις ίδιες «παιδαγωγικές» πρακτικές με αυτόν, ο 34χρονος είχε προσλάβει στη δομή την αδελφή της καθώς και τα δύο αδέλφια του.

Οργανώνουν την υπεράσπισή τους

Την ίδια ώρα, έτοιμοι να περάσουν στην αντεπίθεση είναι ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, μετά το αρχικό μούδιασμα που τους προκάλεσαν οι δεκάδες εις βάρος τους καταγγελίες. Όρισαν ως νομικούς τους παραστάτες τρεις έγκριτους δικηγόρους, τους Θρασύβουλο Κονταξή, Τάσο Τριανταφύλλου και Γιάννη Κώτσο, προκειμένου να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους, εφόσον κληθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Στη διάθεση της οποίας δηλώνουν πως είναι ανά πάσα στιγμή, σπεύδοντας να διαψεύσουν τις φήμες περί εξαφάνισής τους. Σύμφωνα, δε, με ανθρώπους από το περιβάλλον τους, χαρακτηρίζουν εντελώς ψευδή και όσα δημοσιεύματα τους εμφανίζουν να κάνουν «χλιδάτη» ζωή με αυτοκίνητα μάρκας Porsche και πολυτελείς μεζονέτες.

Όπως φέρεται να λέει ο ιδρυτής της «Κιβωτού», δεν έχουν στην κατοχή τους ούτε πανάκριβα οχήματα ούτε πολυτελή σπίτια. Συνεχίζουν να μένουν σε ένα δυάρι στον Κολωνό, ενώ υποστηρίζουν πως όσο και να ψάξουν οι ελεγκτικές Αρχές, που πλέον τους έχουν θέσει υπό ασφυκτικό κλοιό, δεν θα βρουν στους λογαριασμούς τους παρά μόνο τα χρήματα της μισθοδοσίας του πατέρα Αντώνιου.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις