Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Δεν πατάει κανείς: Άδειο το Kαφέ στη Nέα Σμύρνη που έδιωξε ηλικιωμένους, σχεδιάζει πάρτι μόνο για τρίτη ηλικία


 Άδεια, κατά τις πληροφορίες που έρχονται στο «φως», είναι η καφετέρια στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, η οποία έδιωξε πελάτες γιατί ήταν ηλικιωμένοι, μετά τη γνωστοποίηση του συμβάντος και τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν τόσο στα social media όσο και στην τηλεόραση.

Σύμφωνα με καταγγελία, σερβιτόρα, επικαλούμενη την πολιτική του καφέ, έδιωξε δύο ηλικιωμένους από το μαγαζί, υποστηρίζοντας ότι απαγορεύεται σε ανθρώπους αυτής της ηλικίας να κάθονται στα τραπέζια του.

Η καταγγελία έγινε από τρίτο πρόσωπο, που δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας:

«Πέμπτη 10/11 ώρα 11:00 κάθομαι για καφέ στην πλατεία νέας Σμύρνης. Κάθομαι σε μαγαζί που δεν έχω ξανακάτσει.

 


Συνειδητοποιώ ότι υπάρχει ένας ηλικιωμένος που μιλάει έντονα στη σερβιτόρα και κάτι λέει “θα φωνάξω την αστυνομία, αυτό που μου λες είναι παράνομο”. Ο διπλανός του εξίσου ηλικιωμένος προσπαθεί να τον ηρεμήσει -ουσιαστικά τον πείθει να φύγουν κ να πάνε αλλού. Αυτό κάνουν, φεύγουν, χωρίς να έχουν καν παραγγείλει.

Ρωτάω τη σερβιτόρα τι συνέβη και στερεοτυπικά αν πρόκειται για συχνό φαινόμενο (μου φάνηκε ως κάτι που είχε ξανασυμβεί, είχε μια οικειότητα ο έντονος διάλογος τους). Παίρνω την εξής απάντηση: “ξέρετε είναι πολιτική του μαγαζιού να απαγορεύει σε ηλικιωμένους να κάθονται”», κοινοποίησε στο Facebook, μάρτυρας του συμβάντος.

Η απάντηση της καφετέριας στα social media

«Καλησπέρα σας, με τεράστια έκπληξη διαπίστωσα ένα περιστατικό που συνέβη χθες στο μαγαζί μας. Πριν πω οτιδήποτε θέλω να πω πρώτα ένα τεράστιο συγνώμη.

Αυτό που συνέβη είναι απαράδεκτο και σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με την ηθική του μαγαζιού. Πριν λίγες ημέρε προσλάβαμε έναν άνθρωπο σαν πρωινό υπεύθυνο στο μαγαζί μας ο οποίος απ’ ότι φάνηκε η νοοτροπία του ήταν να κρατάει μία εικόνα όπως αυτός πίστευε ότι θα ήτανε καλυτέρα για αυτόν χωρίς να γνωρίζει την περιοχή μας παρά το οτι του είχα εξηγήσει ότι εδώ στη Νέα Σμύρνη είμαστε ενωμένοι σαν άνθρωποι και αγαπημένοι.

Έκανα μεγάλο λάθος που δεν τον έλεγξα να δω ποιες ήταν οι εντολές που είχε δώσει. Επειδή ήμουν εκτός λόγω covid δεν είχα εικόνα. Οι κατευθύνσεις που είχε δώσει δε συνάδουν με την ηθική του μαγαζιού. Αν είναι δυνατόν!! δεν υπάρχει καμία τέτοια διάθεση από το κατάστημα μας. Αυτός ο άνθρωπος απομακρύνθηκε με το που έμαθα το περιστατικό. Θέλω να σας ζητήσω και πάλι ένα τεράστιο συγνώμη και όποτε θέλετε μπορείτε ελέγξτε το κατάστημα να δείτε ότι δεν υπάρχει τέτοια διάθεση αλλά προς θεού είναι δυνατόν είναι δυνατόν να πει σε κάποιους ανθρώπους ότι η στρατηγική του καταστήματος είναι να μην κάθονται ηλικιωμένοι.

Μα είναι δυνατόν να πω κάτι τέτοιο είναι εντελώς ανήθικο. Δεν έχει καμία πραγματική υπόσταση σε κανένα τομέα χίλια συγνώμη δεν υπάρχει περίπτωση να ξανά ακουστεί το κατάστημα μας για κάποιο τέτοιο περιστατικό και πάλι συγνώμη ειλικρινά».

Νέα Σμύρνη: Άδεια η καφετέρια που έδιωξε τους ηλικιωμένους – Φέρεται να σχεδιάζει «πάρτι μόνο για τρίτη ηλικία»

Σύμφωνα με την εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, ο ιδιοκτήτης της καφετέριας πήρε τηλέφωνο στο A’ ΚΑΠΗ της Νέας Σμύρνης και προσφέρθηκε να διοργανώσει πάρτι με δικό του DJ στην καφετέρια αποκλειστικά και μόνο για ηλικιωμένους.

Στο άκουσμα της είδησης το πάνελ της Ναταλίας Γερμανού σχολίασε ότι «γίνεται όλο και χειρότερο», ενώ όπως είπαν κανείς δεν δέχτηκε από το κατάστημα να μιλήσει στην εκπομπή για τον κοινωνικό ρατσισμό που υπέστησαν οι δύο ηλικιωμένοι.

Από τη μέρα της γνωστοποίησης της είδησης, τα τραπεζοκαθίσματα της καφετέριας είναι άδεια, όπως φαίνεται και από τις σχετικές εικόνες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός.

Σημειώνεται, πάντως, πως η απαγόρευση εισόδου είναι παράνομη και υπάρχει νομικό δεδικασμένο από το 2016, μετά από ανάλογο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη. Η λεγόμενη «πόρτα» λογίζεται ως προσβολή της προσωπικότητας και ο παθών μπορεί να ζητήσει αποζημίωση για ηθική βλάβη.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις