Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Το αφήγημα της “Kλιματικής Αλλαγής” καταρρέει…με πάταγο


 Το 2010, σε ένα αποκορύφωμα τρομολαγνείας, δημοσιεύτηκαν απόψεις (επιστημονικές) σύμφωνα με τις οποίες, σε δέκα χρόνια από τότε τα παιδιά στο Ηνωμένο Βασιλείο θα βιώνουν την εμπειρία του χιονιού μόνο μέσω της εικονικής πραγματικότητας!

Πάμε μέσα από την έρευνα και την επιστημονική προσέγγιση να δούμε τι πραγματικά έχει συμβεί από το΄τε μέχρι τώρα.

Ο χειμώνας της Βρετανίας τελειώνει αύριο με περαιτέρω ενδείξεις για μια εντυπωσιακή περιβαλλοντική αλλαγή: το χιόνι αρχίζει να εξαφανίζεται από τις ζωές μας. Τα έλκηθρα, οι χιονάνθρωποι, οι χιονόμπαλες και ο ενθουσιασμός του ξυπνήματος για να διαπιστώσετε ότι τα πράγματα έχουν εγκατασταθεί έξω είναι όλα ένα μέρος της βρετανικής κουλτούρας που μειώνεται γρήγορα, καθώς οι θερμότεροι χειμώνες – που οι επιστήμονες αποδίδουν στην παγκόσμια κλιματική αλλαγή – παράγουν όχι μόνο λιγότερα λευκά Χριστούγεννα, αλλά λιγότερα Λευκοί Ιανουάριοι και Φεβρουάριοι…

Σύμφωνα με τον Δρ David Viner, ανώτερο ερευνητή στη μονάδα κλιματικής έρευνας (CRU) του Πανεπιστημίου της East Anglia, μέσα σε λίγα χρόνια οι χειμερινές χιονοπτώσεις θα γίνουν «ένα πολύ σπάνιο και συναρπαστικό γεγονός». «Τα παιδιά απλά δεν πρόκειται να μάθουν τι είναι το χιόνι», είπε.

Ο David Parker, στο Κέντρο Πρόβλεψης και Έρευνας του Κλίματος Hadley στο Berkshire, λέει ότι τελικά, τα βρετανικά παιδιά θα μπορούσαν να έχουν μόνο εικονική εμπειρία χιονιού. Μέσω του Διαδικτύου, μπορεί να αναρωτιούνται για πολικές σκηνές – ή τελικά να «νιώσουν» εικονικό κρύο. Το δυνατό χιόνι θα επιστρέφει περιστασιακά, λέει ο Δρ Viner, αλλά όταν συμβεί θα είμαστε απροετοίμαστοι. «Πραγματικά θα μας πιάσουν.

Το χιόνι πιθανότατα θα προκαλέσει χάος σε 20 χρόνια», είπε. Οι πιθανότητες είναι σίγουρα τώρα στοιβαγμένες ενάντια στο είδος της έντονης χιονόπτωσης σε πόλεις που ενέπνευσαν τους ιμπρεσιονιστές ζωγράφους, όπως ο Sisley, και ο βραβευμένος ποιητής του 19ου αιώνα Robert Bridges, ο οποίος έγραψε στο “London Snow” για αυτό, “κλεφτά και διαρκώς εγκατεστημένα και χαλαρά ψέματα. “.

Δέκα χρόνια αργότερα, το αντίθετο έχει αποδειχθεί ότι ισχύει. Η Αγγλία και η Δυτική Ευρώπη είχαν τρεις πολύ κρύους χειμώνες στη σειρά και το Ηνωμένο Βασίλειο βιώνει τώρα τον πιο κρύο Δεκέμβριο από τότε που τηρήθηκαν αρχεία.

Επίσης μία σύντομη έρευνα σε φετινά δεδομένα μας φανερώνει πως (στοιχεία 26-11-22):

Έκταση χιονιού στο βόρειο ημισφαίριο τώρα μεταξύ των υψηλότερων των τελευταίων 56 ετών Αυξάνει την πιθανότητα κρύου πρόβλεψης στις αρχές του χειμώνα τόσο στη Βόρεια Αμερική όσο και στην Ευρώπη.

Η τελευταία χιονόπτωση έπληξε μεγάλες περιοχές της Βρετανίας σήμερα – με πτώση έως και 5 ίντσες κατά τόπους – παραλύοντας τους δρόμους και τους σιδηροδρόμους και αναγκάζοντας αεροδρόμια και σχολεία να κλείσουν.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν ότι τα χειρότερα επρόκειτο να έρθουν τις επόμενες 24 ώρες, καθώς η πιο σφοδρή χιονόπτωση του Δεκεμβρίου εδώ και 30 χρόνια έσφιξε τον έλεγχο της χώρας για άλλη μια φορά.

Ο Νότος αναμένεται να πληγεί περισσότερο με πτώση έως και 10 ίντσες κατά τη διάρκεια του αύριο. Μέχρι την αρχή της επόμενης εβδομάδας, οι θερμοκρασίες αναμένεται να πέσουν έως και -15 βαθμούς Κελσίου.

Ο προγνώστης του Met Office Barry Gromett είπε ότι η μέση μέση θερμοκρασία για τις δύο πρώτες εβδομάδες αυτού του μήνα ήταν -0,7 C. Ο πιο κρύος μέσος όρος που έγινε ποτέ για αυτήν την εποχή του χρόνου – που καταγράφηκε τον Δεκέμβριο του 1981 – ήταν 0,2c. «Θα παραμείνει πολύ κρύο μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας με εκτεταμένους παγετούς και πάγο τη νύχτα. «Οι θερμοκρασίες είναι πιθανό να πέσουν στα μείον έφηβοι κατά τόπους, με πόλεις και πόλεις τόσο κρύες όσο -8 βαθμούς Κελσίου (18f).

«Θα παραμείνει έτσι καθ’ όλη τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα τα πράγματα θα επανέλθουν σιγά σιγά στο φυσιολογικό και ίσως μπορούμε να δούμε την αρχή του τέλους. «Παρόλα αυτά, ο φετινός Δεκέμβρης θα γίνει σχεδόν σίγουρα ο πιο κρύος από τότε που ξεκίνησαν οι δίσκοι το 1910.

Επίσης μαθαίνουμε ότι:

ΕΚΤΑΣΗ ΧΙΟΝΙΟΥ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2022

Η έκταση του χιονιού στο Βόρειο Ημισφαίριο είναι επί του παρόντος πράγματι πολύ υψηλή, τώρα σε περίπου 41 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, σύμφωνα με το NOAA/Rutgers Global Snow Lab.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις