Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Νέα επίθεση της Ο.Κεφαλογιάννη KATA Κ.Μητσοτάκη: «Δεν υπάρχει απόρρητο στην Επιτροπή της Βουλής – H EYΠ να τα πει όλα» - «Είναι ανατριχιαστικό ότι παρακολουθούσαν την ζωή μου»


Η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη «άδειασε» για άλλη μία φορά τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη για την επίκληση του απορρήτου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Το θέμα του απορρήτου δεν μπορεί κανείς πλέον να το επικαλείται στην Επιτροπή. Ειδικά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που εκ του κανονισμού της Βουλής έχει το δικαίωμα του ελέγχου δεν μπορεί κανείς να επικαλείται το απόρρητο», τόνισε στην πρωινή εκπομπή του Open TV, «Ώρα Ελλάδας».

«Όταν η Επιτροπή έχει από τον κανονισμό της Βουλής την αρμοδιότητα να ελέγχει την ΕΥΠ, εάν η ΕΥΠ ή ο οποιασδήποτε μπορεί να επικαλείται το απόρρητο ουσιαστικά καταργεί την αρμοδιότητα της Επιτροπής. Το ίδιο και με την ΑΔΑΕ. Αν μπορεί οποιοσδήποτε στην συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή να επικαλείται το απόρρητο σημαίνει πως δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης της ΑΔΑΕ», υπογράμμισε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Όσον αφορά την λίστα Βαξεβάνη και τα πρόσωπα που βρέθηκαν υπό παρακολούθηση από το Μαξίμου, ανέφερε:

«Πρέπει να διερευνηθεί και να διαλευκανθεί αυτό. Και εγώ τα διαβάζω και εγώ ήμουν σε μια από τις λίστες. Είναι ανατριχιαστικό να σκεφτεί κανείς ότι μπορεί να παρακολουθείται από αυτά τα κακόβουλα λογισμικά. Αυτά είναι πέρα από κάθε φαντασία. Προφανώς και θέλουμε όλοι να μάθουμε πώς έγιναν. Το χειρότερο είναι το εξής:

Αν έγιναν, ποιος έχει αυτή τη στιγμή υλικό από τις όποιες καταγραφές; Τι θέλουμε να συζητάμε; Ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε να προβεί σε εκβιασμούς ή άλλου είδους έκνομες ενέργειες; Είναι ανατριχιαστικό αυτό».

Όσον αφορά το πολιτικό μέλλον της χώρας, σημείωσε ότι: «βρισκόμαστε σε μια προεκλογική περίοδο. Το να υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα τοξικό κλίμα σίγουρα δεν βοηθάει ούτε να πάμε ομαλά στις εκλογές, κυρίως όμως δεν βοηθάει τη χώρα σε μια περίοδο που βλέπουμε ότι από την Τουρκία, ο αναθεωρητισμός έχει πάρει άλλες διαστάσεις και έχει ξεφύγει με καθημερινές απειλές κατά της χώρας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις