Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Πρόεδρος KINAΣ: «Θα εστιάσουμε την προετοιμασία της χώρας για πόλεμο»

«Η Κίνα θα ενισχύσει τώρα πλήρως τη στρατιωτική εκπαίδευση και προετοιμασία για οποιονδήποτε πόλεμο»

Η Κίνα θα εστιάσει στην προετοιμασία της για πόλεμο, επειδή η κατάσταση αναφορικά με την ασφάλειά της είναι «ολοένα και πιο ασταθής και αβέβαιη»,

διακήρυξε ο Σι Τζινπίνγκ και τους Αμερικανούς να συμφωνούν για αυτά που ετοιμάζονται λέγοντας «αυτή η κρίση στην Ουκρανία, στην οποία βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, είναι απλώς η προθέρμανση».

Η Κίνα θα ενισχύσει τώρα πλήρως τη στρατιωτική εκπαίδευση και προετοιμασία για οποιονδήποτε πόλεμο, δήλωσε σήμερα ο Σι, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Τον περασμένο μήνα ο Σι Τζινπίνγκ ζήτησε ταχύτερη στρατιωτική ανάπτυξη, «αυτοδυναμία και δύναμη» στην τεχνολογία και υπεράσπιση των συμφερόντων της Κίνας στο εξωτερικό, αυξάνοντας τις ανησυχίες για την πιθανότητα σύγκρουσης.

Η ανακοίνωση του Κινέζου προέδρου, ότι η χώρα θα επικεντρωθεί στην προετοιμασία για έναν πόλεμο, εγείρει φόβους για πιθανή κινεζική επίθεση στην Ταϊβάν, που η Κίνα θεωρεί ότι αποτελεί μέρος της επικράτειάς της.

Η Κίνα, που διαθέτει τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία και τον δεύτερο ισχυρότερο στρατό στον κόσμο, έχει επανειλημμένα απειλήσει να προσαρτήσει την Ταϊβάν εν ανάγκη διά της βίας.


Από το 2012 που βρίσκεται ο Σι Τζινπίνγκ στην εξουσία, έχει θέσει στο επίκεντρο την ασφάλεια, τον κυβερνητικό έλεγχο στην οικονομία, μια δυναμικότερη διπλωματία και έναν ισχυρότερο στρατό.

Ο Σι, ο οποίος εξασφάλισε στο συνέδριο του ΚΚΚ τον περασμένο μήνα μια τρίτη θητεία, βλέπει τις ΗΠΑ ως διεθνή αντίπαλο και επιδιώκει την επέκταση της διεθνούς επιρροής της Κίνας.

Ο επικεφαλής της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ προειδοποιεί για την ενίσχυση της Κίνας
Προ ημερών, ο διοικητής της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ, ναύαρχος Τσαρλς Ρίτσαρντ, που επιβλέπει το πρόγραμμα των πυρηνικών όπλων, σε ομιλία του στο Ετήσιο Συμπόσιο του Naval Submarine League’s 2022 & Industry Update, προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ χάνουν την πυρηνική τους αποτροπή έναντι ανταγωνιστών όπως η Κίνα και η Ρωσία.


«Αυτή η κρίση στην Ουκρανία, στην οποία βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, είναι απλώς η προθέρμανση» είπε ο Ρίτσαρντ, και πρόσθεσε: «Η μεγάλη κρίση έρχεται. Και δεν πρόκειται να περάσει πολύς χρόνος μέχρι να δοκιμαστούμε με τρόπους που δεν έχουμε δοκιμαστεί εδώ και πολύ καιρό», καθώς η Κίνα αναπτύσσει πυρηνικά όπλα πολύ ταχύτερα από τις ΗΠΑ, κι αυτό είναι ένα «βραχυπρόθεσμο πρόβλημα».

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου κρούουν εδώ και χρόνια τον κώδωνα του κινδύνου για τη στρατιωτική ενίσχυση της Κίνας και την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, αλλά τα σχόλια του διοικητή της Strat Com κάνουν την κατάσταση να φαίνεται ακόμη πιο δυσοίωνη από ό,τι άλλοι αξιωματούχοι έχουν παραδεχθεί δημοσίως.


Ο ναύαρχος Ρίτσαρντ ζήτησε μια ριζική επανεξέταση του προβλήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε να μη μείνουν ακόμη περισσότερο πίσω από την Κίνα.

«Πρέπει να λύνουμε ταχύτερα τα προβλήματα, αντί να μιλούμε απλώς γι’ αυτά. Έτσι φτάσαμε στο φεγγάρι το 1969. Ειδάλλως, η Κίνα θα ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία, παρότι βρίσκεται ακόμη εγκλωβισμένη και δεν μπορεί να πετύχει τα πάντα, παραμένει επικίνδυνη», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις