Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Πολιτικός σεισμός META την αποκάλυψη από το «Βήμα της Κυριακής» της παρακολούθησης Δένδια


 Η αποκάλυψη της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» και του Βασίλη Λαμπρόπουλου ανέβασαν το πολιτικό θερμόμετρο.

Το Βήμα της Κυριακής και το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, όπου γίνεται αναφορά στην παρακολούθηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και στο πώς τα «δεδομένα» έφταναν στο Μαξίμου, «διαβάζει» η Κουμουνδούρου σημειώνοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης είναι ένοχος και εξαιρετικά επικίνδυνος για να κυβερνά τη χώρα».

«H παρακολούθηση του ΥΠΕΞ της χώρας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, που θέτει σε διακινδύνευση την εθνική μας ασφάλεια», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.


Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος του MEGA, Σωτήρης Μπολάκης, το ρεπορτάζ επιβεβαιώνει ότι το κ. Δένδιας είχε δεχθεί στο κινητό του τηλέφωνο σχετικό sms – δόλωμα, με αποτέλεσμα να παρακολουθείται.

Το γεγονός αυτό, έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό όχι μόνο στο εσωτερικό της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό λόγω των επαφών που μπορεί να είχε ο υποργός Εξωτερικών με ξένους αξιωματούχους.

Παράλληλα, από τον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» επιβεβαιώνεται η λίστα με τα ονόματα των υπουργών που έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση, τονίζοντας ότι η παρακολούθηση Δένδια είναι ιδιαίτερης εθνικής σημασίας.

«Δεν υπάρχει πλέον περιθώριο» σημειώνουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι περιμένουν να δουν αν να μιλήσει και αυτή τη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για «παραμυθάδες» και αν οι υπουργοί της κυβέρνησης θα συνεχίσουν να απειλούν με φυλάκιση και τους δημοσιογράφους του «Βήματος».

«Αναρωτιόμαστε, αν ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει με την ίδια ένταση τις επιθέσεις που εξαπέλυσε πριν από μια εβδομάδα στην εφημερίδα Documento και στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ» σημείωνει η Κουμουνδούρου, προσθέτοντας: «Αν θα μιλήσει και πάλι για παραμυθάδες, για πράκτορες των Ρώσων, αν θα απειλήσει και τους δημοσιογράφους του ΒΗΜΑτος με ποινές φυλάκισης 20 ετών, επειδή κατέχουν στοιχεία και αποδείξεις».

Τέλος, από την αξιωματική αντιπολίτευση δηλώνουν ότι περιμένουν να δουν αν η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη και των στελεχών του θα είναι η ίδια με την προηγούμενη Κυριακή και τις αποκαλύψεις που είχαν γίνει τότε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις