Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Υποκλοπές: MONO O Δημητριάδης εμφανίστηκε στην Επιτροπή, αντικατέστησαν και Κουτσούμπα - Στυλιανίδη


 Έναν ολόκληρο χρόνο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου για τις παρακολουθήσεις εδέησε να εμφανιστεί ο τέως γενικός γραμματέας και ανιψιός του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, που είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί όταν η υπόθεση πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις με την υποκλοπή του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ήταν ο μόνος που προσήλθε σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία είχε καλέσει επίσης τον Ταλ Ντίλιαν, ιδρυτή της Intellexa που εμπορεύεται το Predator, και τους επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίτζιο και Γιάννη Λαβράνο που συνδέονται με τις εταιρείες Krikel και Intellexa.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να γίνει πρόταση σχετικά με κλήση των υπόλοιπων και εφόσον δεν προσέλθουν θα τεθεί θέμα προσαγωγής. Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά ακόμη και τη βίαιη προσαγωγή των προαναφερόμενων με την οποία έχει διαφωνήσει ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, προϊδεάζοντας ότι θα γίνουν δεκτά τα υπομνήματα όσων επιλέξουν να καταθέσουν με αυτόν τον τρόπο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως μετά την αντικατάσταση - "βόμβα" του Κώστα Τζαβάρα το πρωί ήρθαν αυτές των Κουτσούμπα και Στυλιανίδη, τη θέση των οποίων πήραν οι Μ. Κεφαλογιάννης, Κ. Μαρκόπουλος και Βλάχος, οι οποίοι είναι πλέον μέλη της Επιτροπής.

Ο κ. Τζαβάρας είδε την "πόρτα" της εξόδου από την Επιτροπή επειδή τόλμησε σε συνέντευξή του να πει τα αυτονόητα για κρίσιμες πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης αποδομώντας επί της ουσίας την κυβερνητική γραμμή υπεράσπισης, που επιχειρεί συνεχώς να συγκαλύψει το σκάνδαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις