Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Στην «γωνία» περίμενε ο N.Δένδιας τον E.Μακρόν και του «όρμησε» για μία φωτογραφία! - Στο περιθώριο της Συνόδου για τη Γαλλοφωνία


 Σύντομη ή με βάση την φωτογραφία συνάντηση “ανγάκης” με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν είχε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο περιθώριο της 18ης Συνόδου Κορυφής του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας στη Τζέρμπα, στην Τυνησία.

Και αυτό για δεν μπορούσε κάποιος να μην παρατηρήσει την ανάγκη του Ν.Δένδια για την ανάρτηση με μια θαμπή εικόνα της χειραψίας με τον Γάλλο πρόεδρο κάτι σαν να του την είχε “στημένη” την επαύριον του λιβυκού επεισοδίου.

«Παρίσταμαι στη Σύνοδο Κορυφής του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του σε δημοσιογράφους κατά την προσέλευσή του στη Σύνοδο.

Όπως εξήγησε «καταρχάς, η Ελλάδα είναι εδώ λόγω των στενών συμμαχικών σχέσεών της με τη Γαλλία. Αλλά η ελληνική συμμετοχή στον Οργανισμό έχει μια ευρύτερη προοπτική. Την προοπτική της πολυεπίπεδης διπλωματίας, της δημιουργίας πολλαπλών κατανοήσεων, σε έναν Οργανισμό με ευρεία συμμετοχή 88 χωρών που επιτρέπει να διευρύνουμε τις κατανοήσεις μας για το Διεθνές Δίκαιο, για τα θέματα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, αλλά επίσης για τα ζητήματα κουλτούρας και πολιτισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις