Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

NEOTAΞΗΤΕΣ - Η G20 προωθεί το διεθνές διαβατήριο εμβολιασμού του ΠΟΥ και το σύστημα ταυτοποίησης «ψηφιακής υγείας» - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ XOYNTA!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα έχουν τη δυνατότητα να επιτρέπουν σε κυβερνήσεις και εταιρείες να εξαναγκάζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά, αρνούμενες, για παράδειγμα, την πρόσβαση σε υποδομές ή υπηρεσίες...

Οι ηγέτες της Ομάδας των 20 (G20) εξέδωσαν κοινή δήλωση με την οποία προωθούν ένα παγκόσμιο

πρότυπο για το πιστοποιητικό εμβολιασμού για διεθνή ταξίδια και ζητούν τη δημιουργία «παγκόσμιων ψηφιακών δικτύων υγείας» που θα βασίζονται στα υφιστάμενα ψηφιακά συστήματα διαβατηρίων εμβολιασμού COVID-19.

Η κοινή δήλωση ακολούθησε την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής της G20 που πραγματοποιήθηκε στο Μπαλί της Ινδονησίας, όπου οι ηγέτες συζήτησαν τις παγκόσμιες προκλήσεις και τον συντονισμό των πολιτικών αντιμετώπισης, μεταξύ άλλων για μελλοντικές πανδημίες.

«Αναγνωρίζουμε τη σημασία κοινών τεχνικών προτύπων και μεθόδων επαλήθευσης, στο πλαίσιο του ΔΥΚ (2005), για τη διευκόλυνση των απρόσκοπτων διεθνών ταξιδιών, της διαλειτουργικότητας και της αναγνώρισης ψηφιακών και μη ψηφιακών λύσεων, συμπεριλαμβανομένων των πιστοποιητικών εμβολιασμού», αναφέρεται στην κοινή δήλωση της G20.

Ο Διεθνής Υγειονομικός Κανονισμός (2005) είναι ένα μέσο διεθνούς δικαίου που αναπτύχθηκε υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και καθορίζει ένα παγκόσμιο πλαίσιο για την αντιμετώπιση της διεθνούς εξάπλωσης ασθενειών.

Το πρότυπο που υποστηρίζεται από τον ΠΟΥ, το οποίο τέθηκε σε ισχύ το 2007, απαιτεί από τις χώρες να ενισχύσουν τις ικανότητες επιτήρησης στις συνοριακές διαβάσεις και εισήγαγε μια σειρά υγειονομικών εγγράφων, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Εκτός από την αναγνώριση της χρησιμότητας του πλαισίου ΔΥΚ, οι ηγέτες της G20 δήλωσαν ότι υποστηρίζουν τον συνεχιζόμενο «διεθνή διάλογο και τη συνεργασία για τη δημιουργία αξιόπιστων παγκόσμιων ψηφιακών δικτύων υγείας ως μέρος των προσπαθειών για την ενίσχυση της πρόληψης και της αντιμετώπισης μελλοντικών πανδημιών».

Πρόσθεσαν ότι αυτά τα παγκόσμια δίκτυα ψηφιακής υγείας θα πρέπει «να αξιοποιήσουν την επιτυχία των υφιστάμενων προτύπων και των ψηφιακών πιστοποιητικών COVID-19».

Τα διαβατήρια εμβολιασμού COVID-19 -και διάφορες άλλες μορφές συστημάτων ψηφιακής ταυτότητας- έχουν επικριθεί ως παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και ως έχοντα τη δυνατότητα να επιτρέπουν σε κυβερνήσεις και εταιρείες να εξαναγκάζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά, αρνούμενες, για παράδειγμα, την πρόσβαση σε υποδομές ή υπηρεσίες.

«Ας έχουμε ένα ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας»;

Η κοινή δήλωση ακολουθεί τις συστάσεις του Υπουργού Υγείας της Ινδονησίας Budi Gunadi Sadikin που διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια ενός πάνελ Business 20 (B20) που πραγματοποιήθηκε πριν από τη σύνοδο κορυφής της G20.

«Ας έχουμε ένα ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας που αναγνωρίζεται από τον ΠΟΥ -αν έχετε εμβολιαστεί ή εξεταστεί σωστά- τότε μπορείτε να κυκλοφορείτε», δήλωσε κατά τη διάρκεια ενός πάνελ στις 14 Νοεμβρίου.

Ο Sadikin πρόσθεσε ότι το όφελος ενός παγκόσμιου τυποποιημένου από τον ΠΟΥ διαβατηρίου εμβολιασμού θα ήταν η διευκόλυνση των διεθνών ταξιδιών.

«Έτσι, για την επόμενη πανδημία, αντί να σταματήσει η μετακίνηση των ανθρώπων 100%, η οποία σταμάτησε την οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο, μπορείτε ακόμα να παρέχετε κάποια μετακίνηση των ανθρώπων», πρόσθεσε.

Ο Sadikin πρόσθεσε ότι οι χώρες της G20 έχουν συμφωνήσει σε ένα τέτοιο παγκόσμιο ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας και ότι η ιδέα τώρα είναι να εισαχθεί ως αναθεώρηση του πλαισίου ΔΥΚ στην επόμενη Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας, που έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο του 2023 στη Γενεύη της Ελβετίας.

Σε ένα έγγραφο 132 σελίδων που περιέχει μια σειρά συστάσεων για την G20, η B20 προέτρεψε την ευρεία υιοθέτηση της ψηφιακής τεκμηρίωσης των πιστοποιητικών COVID-19, τα οποία θα αποτελούν μέρος μιας «τεχνολογικά υποστηριζόμενης «always-on» παγκόσμιας υποδομής υγείας».

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) ανέφερε σε έκθεση του Φεβρουαρίου 2022 (pdf) ότι τα διαβατήρια εμβολιασμού χρησιμεύουν ως μια μορφή ψηφιακής ταυτότητας.

Σε προηγούμενη έκθεση (pdf), το WEF ανέφερε ότι «η ψηφιακή ταυτότητα καθορίζει ποια προϊόντα, υπηρεσίες και πληροφορίες μπορούμε να έχουμε πρόσβαση – ή, αντίθετα, τι μας αποκλείεται».

«Ψηφιακό Γκουλάγκ»

Ο δημοσιογράφος Nick Corbishley, ο οποίος γράφει για τις οικονομικές και πολιτικές τάσεις στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, έχει προειδοποιήσει ότι τα διαβατήρια εμβολιασμού μπορεί να οδηγήσουν στην εφαρμογή ενός παγκόσμιου συστήματος ψηφιακής ταυτότητας που θα απειλήσει την ιδιωτικότητα και την ελευθερία σε όλο τον κόσμο.

«Είναι σαν αυτή η κοινωνία των σημείων ελέγχου. Όπου θέλετε να πάτε, πρέπει να δείξετε το κινητό σας τηλέφωνο, την ταυτότητά σας … ακόμη και αν πρόκειται απλώς να μπείτε σε ένα σούπερ μάρκετ ή να μπείτε σε ένα κατάστημα», δήλωσε στην εκπομπή «Crossroads» του EpochTV.

Ο Corbishley περιέγραψε τις αρνητικές πτυχές ενός παγκόσμιου συστήματος ψηφιακής ταυτοποίησης ως ένα είδος «ψηφιακού γκουλάγκ» στο οποίο οι άνθρωποι θα μπορούσαν να “εξοριστούν ουσιαστικά από την κοινωνία”.


«Πρόκειται για ένα τρομακτικό όραμα», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις