Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Οι Ουκρανοί μπαίνουν στην ανοχύρωτη και έρημη Χερσώνα – Σκληρές μάχες και μικρή ρωσική νίκη στα δυτικά της πόλης - Η Oυκρανική 128η και 46η αεροκίνητη ταξιαρχία έχασαν 25 και 18 άνδρες αντίστοιχα - 30 νεκροί από τους Ρώσους

 


Mεγάλη μάχη διεξάγεται αυτή την στιγμή στο χωριό Πραβντίνο (23 χλμ. δυτικά της Χερσώνας) με τους Ουκρανούς να επιχειρούν διάσπαση της ουκρανικής γραμμής, αλλά να εντοπίζονται από drones Orlan-30 και να προσβάλλονται από ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Mi-28N helicopters που έδρασαν σε συνδυασμό με άρματα μάχης T-90M.

Η επίθεση των Ουκρανών ξεκίνησε από μπαράζ πυροβολικού από αμερικανικά πυροβόλα M777A2 και ιταλικά FH70 των 155 χλστ. που έβαλαν πυρομαχικά που είχαν παραδοθεί από την Ελλάδα.

Οι Ουκρανοί επιχείρησαν να εισέλθουν στην ανοχύρωτη Χερσώνα από τα χωριά Sablukovka, Kachkarovka και Sukhanov, βάλλοντας με ρουκετοβόλα RM-70 που και αυτά πιθανότατα έχουν παραληφθεί από την Ελλάδα, αλλά και αυτοκινούμενα πυροβόλα Krab της 406ης Ταξιαρχίας πυροβολικού.

Οι Ρώσοι προσπάθησαν να αμυνθούν με την χρήση drones καμικάζι Lancet-3 και ενεπλάκησαν στην μάχη στοιχεία της 83ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Εφόδου και της 126ης Ταξιαρχίας Παράκτιας Άμυνας του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας .

Κατάφεραν και αναχαίτισαν στο τμήμα Borozenskoye, Sukhanovo,  Kachkarovka, με την εμπλοκή δύο μηχανοκίνητων Ταγμάτων ΤΟΜΑ με BMP-2 και BTR που εβλήθησαν και είχαν απώλειες, πάντως, από πολωνικά T-72M1 της 17ης ουκρανικής Ταξιαρχίας Αρμάτων, η οποία υποστηριζόταν από ουκρανικό πεζικό που επιχειρούσε με τουρκικά Μ113 και Κirpi

Κτυπήθηκαν εν τέλει από ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Mi-28N και στο έδαφος από άρματα μάχης T-90M.

Ως αποτέλεσμα των επιτυχημένων ενεργειών των ρωσικών δυνάμεων, η ουκρανική 128η ορεινή Ταξιαρχία και η 46η αεροπορική ταξιαρχία έχασαν 25 και 18 στρατιωτικούς, αντίστοιχα.

Κάπου 30 νεκρούς είχαν και οι Ρώσοι,

Ακολούθησε αρματομαχία ουκρανικών (πολωνικών) T-72M1, με ρωσικά T-72B3 που επικράτησαν με την συμμετοχή ρωσικών T-90M.

Καταληκτικά οι Ρώσοι επικράτησαν της πρώτης επίθεσης των Ουκρανών για κατάληψη της έρημης πόλης της Χερσώνας, αλλά Ουκρανοί που εξακολουθούν και υπερέχουν αριθμητικά παρά τις ρωσικές ενισχύσεις σε αναλογία 4:1, είναι βέβαιο ότι θα επανέλθουν.

Γενικά η ρωσική αμυντική τακτική στην Χερσώνα εξακολουθεί και αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό: Είναι η πρώτη μεγάλη ρωσική πόλη (σ.σ.: μην ξεχνάμε ότι η ομώνυμη περιφέρεια έχει ενταχθεί στην Ρωσία με το δημψήφισμα)  μετά τον Β’ΠΠ που πέφτει στα χέρια του εχθρού. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει…

Παρά την ρωσική επικράτηση στην συγκεκριμένη μάχη ουκρανικές ειδικές δυνάμεις αναφέρεται ότι εισήλθαν στα προάστια στην ανοχύρωτη πόλη της Χερσώνας. Αναμφίβολα η πρώτη μεγάλη επιτυχία σε ότι αφορά του Ουκρανούς, από τον Φεβρουάριο και μετά.

Γιατί οι Ουκρανοί δεν επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά, ούτε οι Ρώσοι δεν είχαν χρόνο να αναπροσαρμόσουν τακτική και να συγκεντρώσουν δυνάμεις από η περιοχή πολιορκείται εδώ και δύο μήνες.

Την εγκατέλειψαν αφού ένα μήνα την εκκένωναν από τον πληθυσμό της…

Ρωσικοί λογαριασμοί αναφέρουν ότι προφανώς το Κρεμλίνο δεν ήθελε να διακινδυνεύσει άλλες απώλειες καθώς θα υπήρχε πρόβλημα σταθερότητας στο εσωτερικό της χώρας. Και ότι η Χερσώνα ήταν εκτεθειμένη και για να κρατηθεί χρειάζονταν ποταμοί αίματος

Ενώ μόνο το 1/6 των 300.000 ανδρών της επιστράτευσης είναι έτοιμοι για μάχη…

Αναμένεται ρωσική απάντηση που να συνάδει με την πολιτική και στρατιωτική λογική…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις