Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Oι Pώσοι ανατίναξαν την γέφυρα Αntonovsky στην Χερσώνα και ολοκλήρωσαν την αποχώρησή τους από την πόλη Στόχος η πλήρης διακοπή της πρόσβασης στην δεξιά όχθη του Δνείπερου


 Θεόφραστος Ανδρεόπουλος 

Ανατινάχτηκε η γέφυρα Antonovsky από τους Ρώσους στην Χερσώνα για να διακοπεί οριστικά η επικοινωνία

μεταξύ της αριστερής και της δεξιάς όχθης του Δνείπερου.

Το βίντεο από την έκρηξη δόθηκε στην δημοσιότητα.

Σε βίντεο που τραβήχτηκαν από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, μπορείτε να δείτε ότι η έκρηξη της γέφυρας Antonovsky συνοδεύτηκε από ένα ισχυρό ωστικό κύμα που εξαπλώθηκε και στις δύο πλευρές του Δνείπερου.

Αυτή τη στιγμή, με βάση πάντα τα όσα αναφέρουν οι Ρώσοι, ο ελιγμός των ρωσικών στρατευμάτων στην αριστερή όχθη του Δνείπερου είχε ήδη ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Δεν είναι γνωστό με ποια μέσα ανατινάχθηκε η γέφυρα Antonovsky ενώ η ζημιά που προκλήθηκε στη δομή δεν έχει ακόμη κατονομαστεί, καθώς η ανατίναξη ενός από τα στηρίγματα της θα την καταστήσει μη χρησιμοποιήσιμη για τα επόμενα χρόνια.

Πάντως ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι και η οδική σύνδεση όπως και η σιδηροδρομική σύνδεση έχουν «διακοπεί δια παντός».

Μέχρι τώρα, υπάρχουν στοιχεία ότι η γέφυρα θα μπορούσε να έχει χτυπηθεί από ρωσικό πύραυλο κρουζ, ωστόσο, λόγω έλλειψης επίσημων δηλώσεων σχετικά με αυτό, μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθούν αυτά τα στοιχεία.

 


Οι Ρώσοι στρατηγικά σκέφτονται ότι ο Δνείπερος με τα κατάλληλα οχυρωματικά έργα σε όλο το μήκος του μπορεί να είναι ένα απροσπέλαστο όριο που θα μπορεί η Μόσχα εύκολα να το συντηρήσει για δεκαετίες.

Η Μόσχα θεωρεί πως εδώ και μήνες δεν πολεμάει κατά των Ουκρανών αλλά κατά 40 δυτικών χωρών που στέλνουν αφειδώς οπλικά συστήματα στο Κίεβο, ενώ εντύπωση είχε προκαλέσει η συνεχής ανάλωση των ουκρανικών εφεδρειών σε όλα τα μέτωπα των μαχών χωρίς να υπάρχει ανησυχία ότι θα… τελειώσουν.

Ο στρατηγός Σουροβίκιν θεωρεί πως οι Δυτικοί μισθοφόροι (πρώην-νυν στρατιωτικοί επί της ουσίας) συμμετέχουν κατά πολλές δεκάδες χιλιάδες στο μέτωπο της Ουκρανίας οπότε αριθμητικά η μάχη για τους Ρώσους ήταν άνιση λόγω και της έκτασης των μετώπων.

Αποφάσισε λοιπόν τουλάχιστον για τον χειμώνα να ασκήσει μία πολύ πιο συντηρητική πολιτική. Άλλωστε ο ίδιος είπε ότι η βασική ρωσική αρετή είναι η «υπομονή» (που όντως είναι παροιμιώδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις