Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Ν.Μεντβέντεφ: «Oι Pεπουμπλικανοί αποκαλούν τον T.Μπάιντεν “αντιπρόεδρο” Zελένσκι – Η οικονομική βοήθεια στο KIEBO θα σταματήσει»

 «Αυτός ο παράξενος γέρος δίνει αφειδώς χρηματοδότηση στους Ουκρανούς - Οι Αμερικανοί νιώθουν εξαπατημένοι»

Ο πρώην Ρώσος Πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός αποκαλεί τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζό Μπάιντεν ,«παράξενο γέρο» και αποκαλύπτει ότι έχει ήδη το

παρατσούκλι «αντιπρόεδρος» Ζελένσκι μέσα στο Κογκρέσο καθώς προσφέρει αφειδώς και χωρίς έλεγχο στην χρηματοδότηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

«Στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκπρόσωποι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που κέρδισε τις εκλογές για τη Βουλή των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου, απαιτούν την έναρξη ευρείας κλίμακας ελέγχων για τη δαπάνη κεφαλαίων για στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία.

Το θέμα των χρημάτων για το καθεστώς του Κιέβου στις Ηνωμένες Πολιτείες γίνεται τοξικό», γράφει ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στο κανάλι του στο Telegram.

Την ίδια στιγμή, ο Μεντβέντεφ πιστεύει ότι η οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία θα συνεχιστεί. Άλλωστε, η «ρωσοφοβική συναίνεση» των αμερικανικών πολιτικών ελίτ βασίζεται στην υποστήριξη του καθεστώτος του Κιέβου.

«Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα των ΗΠΑ δεν έχει καλύτερη διάθεση απέναντι στη Ρωσία από το Δημοκρατικό Κόμμα.

Η ρωσοφοβία είναι η βάση της εξωτερικής πολιτικής και των δύο αμερικανικών κομμάτων. Οι Ρεπουμπλικάνοι, ωστόσο, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το θέμα των ουκρανικών χρημάτων για να ενισχύσουν την πολιτική τους επιρροή.

Τώρα είναι πολύ εύκολο να επικρίνεις τους Δημοκρατικούς, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην έλλειψη ελέγχου των τεράστιων χρηματοοικονομικών ροών που στέλνουν ο Μπάιντεν και το περιβάλλον του στην Ουκρανία.

Πράγματι, διατίθενται τεράστια κονδύλια, αλλά δεν υπάρχει και σωστός έλεγχος στις δαπάνες τους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν καν να ελέγξουν πού πηγαίνουν τα σύγχρονα όπλα που μεταφέρονται στην ουκρανική πλευρά».

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, η διάθεση κεφαλαίων στο καθεστώς του Κιέβου στο μέλλον θα γίνει πιο δύσκολο εγχείρημα.

Τώρα οι απλοί Αμερικανοί απογοητεύονται ολοένα και περισσότερο με όσα τους λένε για την Ουκρανία και τις κυρώσεις κατά της ρωσικής πολιτικής.

Μάλιστα, ο απλός Αμερικανός εξαπατήθηκε και πάλι αντλώντας κολοσσιαία κεφάλαια για τα συμφέροντα του στρατιωτικοβιομηχανικού συγκροτήματος.

Οι ωφελούμενοι από αυτό ήταν ορισμένες ομάδες της αμερικανικής ελίτ, τους οποίους ο Μεντβέντεφ αποκαλεί «απατεώνες».

Αλλά αργά ή γρήγορα, οι ΗΠΑ θα αναστείλουν τη βοήθεια προς την Ουκρανία. Ο Μεντβέντεφ το βλέπει αυτό ως αναπόφευκτο, αφού η Ουάσιγκτον πάντα εγκατέλειπε τους «φίλους» της.

Το παράδειγμα του Αφγανιστάν το δείχνει ξεκάθαρα αυτό, όπως και παλιότερες ιστορίες με το ίδιο το Νότιο Βιετνάμ και το βασιλικό Λάος.

Έμειναν χωρίς την υποστήριξη της Ουάσιγκτον και μετά από αυτό τα φιλοαμερικανικά καθεστώτα συνεχίζουν να υπάρχουν συνήθως για πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Αυτό το καταλαβαίνουν και οι εκπρόσωποι των ουκρανικών αρχών. Πράγματι, χωρίς αμερικανικά χρήματα, η Ουκρανία στην τρέχουσα κατάστασή της απλά δεν θα μπορεί να λειτουργήσει.

«Εξ ου και η απώλεια της αίσθησης της πραγματικότητας και οι δακρύβρεχτες εκρήξεις των κλόουν στο Κίεβο. Απαιτούν όλο και περισσότερες νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Και όλο και περισσότερη δυτική “ζύμη” για τον πόλεμο.

Μόνο αυτό μπορεί να παρατείνει τη γλυκιά τους αγωνία για τα ναρκωτικά» τόνισε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ολοκληρώνοντας τη θέση του που παραδοσιακά εδώ και αρκετό καιρό εκφράζεται με ιδιαίτερους χαρακτηρισμούς έχοντας εγκαταλείψει την «ξύλινη» πολιτική ρητορική.

«Αξίζει να προστεθεί ότι στον δυτικό μιντιακό χώρο, οι ενέργειες και οι δηλώσεις του αρχηγού του καθεστώτος του Κιέβου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επικρίνονται ολοένα και περισσότερο.

Αυτό μπορεί να υποδηλώνει σταδιακή απώλεια της εμπιστοσύνης ορισμένων δυτικών ελίτ στον Πρόεδρο της Ουκρανίας» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις