Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

OI «ΠΑΣΟΚοι» που EXOYN Kαταλάβει τη ΝΔ με «πρόσκληση» του Κ.Μητσοτάκη Οι δέκα υπουργοί που ανήκαν στο «βαθύ ΠΑΣΟΚ»


 Το σκάνδαλο Ανδρέα Πάτση πέρα από τους κλυδωνισμούς που προκάλεσε και προκαλεί στην κυβέρνηση έδειξε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει καταληφθεί από «ΠΑΣΟΚους» αφού επί πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν υπηρετήσει δέκα υπουργοί προερχόμενοι από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Και αναφέρουμε τον Ανδρέα Πάτση γιατί κι αυτός δεν προέρχεται από τον χώρο της Ν.Δ., αλλά από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Προσέγγισε τη Ν.Δ. την περίοδο των εκλογών του 2019 καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτως ή άλλως επεδίωκε να «μαζέψει» στο κόμμα του στελέχη του «κεντρώου» χώρου καθώς δεν ήθελε η Νέα Δημοκρατία να θεωρείται πλέον δεξιό κόμμα.

Βέβαια, αυτό ξέχασε να το πει και στους ψηφοφόρους της που ακόμα ο σκληρός πυρήνας του νομίζει ότι είναι Δεξιοί και ψηφίζει Δεξιά.

Στο κυβερνητικό σχήμα υπηρέτησαν ή υπηρετούν 10 «πρώην» «ΠΑΣΟΚοι» σε υπουργικές θέσεις.

Όλοι ήταν και είναι στο «στόχαστρο» των βουλευτών της ΝΔ που προέρχονται απευθείας από τα «σπλάχνα» της και απορούν πως ο Κ.Μητσοτάκης αλλοίωσε σε τέτοιο βαθμό την πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος.

Προσοχή: Απορούν, δεν κάνουν κάτι γι’ αυτό.

1.Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη της Ελλάδας, μέχρι να αναλάβει την υπουργική θέση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ήταν γνωστός ως μεγαλοΠΑΣΟΚΟς που θήτευσε σε πολλές θέσεις κατά τη διάρκεια της «πράσινης» παντοκρατορίας.

Συγκεκριμένα: Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, υφυπουργός σε πολλά υπουργεία και, βεβαιώς, γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

2. Γιώργος Γεραπετρίτης

Ο υπουργός Επικρατείας – και από τους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη –  θήτευσε στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, παρέχοντας συμβουλές –όπως λένε οι έχοντες γνώση– για θέματα δημόσιας διοίκησης.

Προηγουμένως διετέλεσε σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

3. Λίνα Μενδώνη

Η υπουργός Πολιτισμού ήταν μέλος του ΚΙΝΑΛ, μέχρι λίγο πριν την υπουργοποίηση της.

Διατέλεσε γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού επί κυβερνήσεων Σημίτη, Παπανδρέου και Σαμαρά

4. Κυριάκος  Πιερρακάκης,

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης το 2012, στο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εκλέχτηκε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και το 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ελιά».

Στην περίοδο της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ήταν μέλος της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με τους «θεσμούς», ως επιλογή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

5. Τάκης Θεοδωρικάκος

Ο, πρώην Εσωτερικών και νυν ΠΡΟ.ΠΟ, ξεκίνησε την πολιτική του διαδρομή από την ΚΝΕ, ως γραμματέας της, στις αρχές της δεκαετίες 1990. Η πορεία μέχρι την υπουργοποίηση του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε διάφορες στάσεις.

Μεταξύ αυτών: Συνεργάτης επικοινωνίας του Κώστα Λαλιώτη όταν ήταν υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Επίσης, διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ,  όσο καιρό ήταν στη θέση του γραμματέα ο Κ. Λαλιώτης.

6. Χάρης Θεοχάρης

Ο υπουργός Τουρισμού, πέρα από την θητεία του ως βουλευτής του Ποταμιού, είχε διάφορων ειδών περάσματα από αυτό που λέμε… ευρύ ΠΑΣΟΚ.

Το 2016 συνέπραξε με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Αλέκο Παπαδόπουλο για τη δημιουργία της Δημοκρατικής Ευθύνης, από την οποία αποχώρησε επεισοδιακά μερικούς μήνες αργότερα.

Επίσης, το 2017 συμμετείχε στη συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλά τελικά δεν προχώρησε. Κυρίως, όμως, από από τις αρχές του 2013 ως και τον Ιούνιο του 2014 ήταν Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων στο Υπουργείο Οικονομικών (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ).

7. Άκης Σκέρτσος

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ για θέματα συντονισμού του κυβερνητικού έργου, πέρασε από το ΠΑΣΟΚ ως στενός συνεργάτης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και κατέληξε να γίνει διευθυντής του ΣΕΒ

Όταν θήτευσε στο ΠΑΣΟΚ ήταν η χρονιά που ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέλαβε γραμματέας του. Ο Σκέρτσος συνέχισε να είναι στενός συνεργάτης του και στη συνέχεια, αφού στην πραγματικότητα ήταν διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, επί διακυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου.

8. Θόδωρος Λιβάνιος

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας, διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του Γιάννη Ραγκούση στο υπουργείο Εσωτερικών για τον «Καλλικράτη».

Επίσης, από το 2011 ήταν γενικός γραμματέας στον Δήμο Αθηναίων επί Γιώργου Καμίνη.

9. Παναγιώτης Τσακλόγλου

Ο υφυπουργός Εργασίας για θέματα κοινωνικής ασφάλισης έχει περάσει από το λεγόμενο «Κύκλο Ιδεών» του Βαγγέλη Βενιζέλου, ενώ τις παρείχε τις επιστημονικές γνώσεις του στις κυβερνήσεις Σημίτη, Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά – Βενιζέλου.

10. Αριστοτελία Πελώνη

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη (με πέρασμα από τον κύκλο της Άννα Διαμαντοπούλου) θεωρείται (πρώην) ΠΑΣΟΚ από ανθρώπους στη ΝΔ που δεν χάρηκαν με την εμπιστοσύνη που της έδειξε ο πρωθυπουργός.

Η Άννα Διαμαντοπούλου

Η ίδια η Άννα Διαμαντοπούλου, πάντως, δεν πρέπει να έχει παράπονο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την πρότεινε ως  υποψήφια για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ, παρά τα «παράπονα» των πιο αυστηρών στελεχών της ΝΔ.

Για την Άννα Διαμαντοπούλου τι να (πρωτο)πεί κανείς σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ.

Μεγαλοστέλεχος του «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ του Σημίτη με θητείες σε υπουργεία και υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και στη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις