Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

OI ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!! «KENTPO… Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα»: Σε εφαρμογή η Συμφωνία των Πρεσπών και με τη βούλα της ελληνικής δικαιοσύνης


 Οι Πρέσπες «φέρνουν» και τον πρώτο αναγνωρισμένο από την ελληνική δικαιοσύνη σύλλογο για την προώθηση της «μακεδονικής» γλώσσας στη Φλώρινα.

Ο λόγος για το σωματείο με την επωνυμία «Κέντρο ‘‘Μακεδονικής’’ Γλώσσας στην Ελλάδα», με τον πρώην πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ να «πανηγυρίζει» για την εξέλιξη, κάνοντας λόγο για «δικαίωση» της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η αίτηση του συλλόγου εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Φλώρινας στις 28 Ιουλίου 2022 και η απόφαση ανακοινώθηκε στο Δελτίο Δικαστικών Εκδόσεων στις 7 Νοεμβρίου 2022. Η απόφαση ανοίγει το δρόμο για ίδρυση και άλλων ανάλογων σωματείων στην Ελλάδα.
316284182_142698631864629_6046245718305222948_n.jpg

Με ανάρτησή τους στα κοινωνικά δίκτυα ο πρώην πρωθυπουργός Zaev και πρώην υπουργός Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ, εκθείασαν την Συμφωνία των Πρεσπών.

«Αυτοί είναι οι καρποί της Συμφωνίας των Πρεσπών. Φέρνουν χαρά σε όλους όσοι μιλούν τη μακεδονική γλώσσα. Συγχαίρω τους ιδρυτές του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα και όλους τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας που χαίρονται για αυτή την όμορφη πράξη που είναι ιδιαίτερα σημαντική ως μια ακόμη επιβεβαίωση των στενών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ευχαριστώ τόσο τον πρώην όσο και τον νυν Πρωθυπουργό, Τσίπρα και Μητσοτάκη, για την πίστη και τη δέσμευσή τους στην οικοδόμηση ειλικρινούς φιλίας και καλής γειτονίας» έγραψε ο Ζάεφ.

Στο ίδιο μήκος και ο Ντιμιτρόφ. «Η αξία των πραγματικών συμβιβασμών διαρκεί και μεγαλώνει με το χρόνο.
Οι πραγματικοί συμβιβασμοί ηρεμούν, δεν επιδεινώνουν τις σχέσεις γιατί φροντίζουν για τα ουσιαστικά και των δύο πλευρών» σχολίασε. Σύμφωνα με την Συμφωνία των Πρεσπών που έχει υπογράψει η Ελλάδα (άρθρο 1 παρ. 3β και 3γ) οι πολίτες των Σκοπίων ονομάζονται «Μακεδόνες» και η γλώσσα τους «μακεδονική».

Ταυτόχρονα το άρθρο 7 παρ. 4 δεσμεύει το κράτος των Σκοπίων να αναγνωρίσει ότι «η επίσημη γλώσσα του, η μακεδονική, ανήκει στην ομάδα των νοτιοσλαβικών γλωσσών. Να σημειωθεί πως στην επίσημη τρίγλωσση ιστοσελίδα της ΜΚΟ «Κέντρο ‘‘Μακεδονικής’’ Γλώσσας» δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα πρόσωπα που αποτελούν το Δ.Σ και τηλέφωνα επικοινωνίας, πάρα μόνο ένα mail επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις