Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

OI OYKPANOI Bομβάρδισαν με HIMARS το τεράστιο φράγμα της Νόβα Κάκοβκα στη Χερσώνα

 Θέλουν να προκαλέσουν ανυπολόγιστη ανθρωπιστική καταστροφή - Κατηγορούν την Ρωσία!

Δεν έχει όρια η ουκρανική προπαγάνδα στον πόλεμο που διεξάγεται με την Ρωσία. Το Κίεβο φρόντισε να διασπείρει ψευδείς πληροφορίες,

πληροφορίες που αναπαράχθηκαν από δυτικά ΜΜΕ, όλες τι προηγούμενες ημέρες ότι επίκειται ρωσικό κτύπημα στο φράγμα Νόβα Κάκοβκα, το οποίο βρίσκεται υπό  ρωσικό έλεγχο και στη συνέχεια προχώρησαν στον βομβαρδισμό του κατηγορώντας  την Ρωσία!  

Το φράγμα στην υπό ρωσική διοίκηση  περιοχή της Ουκρανίας Νόβα Κάκοβκα καταστράφηκε από βομβαρδισμό των ουκρανικών δυνάμεων, μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα την υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλέστηκε εκπρόσωπο της υπηρεσίας, σύμφωνα με τον οποίο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από αμερικανικής κατασκευής συστήματα ΠΕΠ  HIMARS και έπληξαν τον υδροφράκτη του φράγματος προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

Ο αξιωματούχος είπε ότι πρόκειται για μια προσπάθεια να δημιουργηθούν οι συνθήκες για μια ανθρωπιστική καταστροφή  με την υπερχείλιση του φράγματος.

Το τεράστιο φράγμα της Νόβα Κάκοβκα, που εμποδίζει το ρεύμα του ποταμού Δνείπερου στην Χερσώνα, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να προωθηθούν, έχει προσλάβει στρατηγική σημασία τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Ουκρανία μέσω του συστήματος προπαγάνδας της έχει  κατηγορήσει τη Ρωσία ότι σχεδιάζει  την υπερχείλιση του φράγματος χρησιμοποιώντας εκρηκτικά και αποσκοπώντας να προκαλέσει μεγάλη καταστροφή γύρω από την πόλη της Χερσώνας.

Με άλλα λόγια το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα ότι σκοπεύει να κατάστρεψε το φράγμα που ελέγχει για να προκαλέσει καταστροφή στις περιοχές που είναι υπό τον έλεγχό της!

Την ίδια στιγμή, το πρακτορείο Ria Novosti αναφέρει πως όλες οι περιοχές της Χερσώνας έχουν μείνει χωρίς ρεύμα εδώ και λίγη ώρα.

Να σημειωθεί πως τα δυτικά ΜΜΕ ανέφεραν όλες τις προηγούμενες ημέρες ότι τάχα ο Β.Ζελένσκι «φοβάται ρωσικό κτύπημα» στο φράγμα Kakhovka , χωρίς να εξηγούν γιατί οι Ρώσοι θα κτυπήσουν το δικό τους φράγμα για να καταστρέψουν μια περιοχή που κατοικείται σχεδόν μόνο από Ρώσους πολίτες!

Και βέβαια αποτελεί βασική υποδομή στις περιοχές που έχουν ενσωματωθεί στην Ρωσία.

Όπως είπε ο προπαγανδιστής  Ζελένσκι:

«Το φράγμα Kakhovka περιέχει περίπου 18 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού.

Εάν καταστραφούν, περισσότεροι από 80 πόλεις και οικισμοί  συμπεριλαμβανομένης της περιφερειακής πρωτεύουσας της Χερσώνας, θα πλημμυρίσουν», δήλωσε σύμφωνα με τον Kyiv Independent.

«Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι μπορεί να επηρεαστούν».

Για ποιο λόγο οι Ρώσοι θα κτυπούσαν  ένα φράγμα σε μια περιοχή όπου ελέγχουν οι ίδιοι είναι το ερώτημα στο οποίο δεν έδωσε κάποια απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις