Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

OIKONOMOY: Αδιαπέραστη η ελληνική ασπίδα, απαντάμε στις τουρκικές προκλήσεις με σταθερή στρατηγική και επαγγελματισμό

 Τι είπε για την ετοιμότητα της κυβέρνησης και την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ότι «η ελληνική ασπίδα είναι αδιαπέραστη» έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου,

τονίζοντας πως «η Ελλάδα απαντά στις προκλήσεις της Άγκυρας με σταθερή στρατηγική, γνώση και επαγγελματισμό».

«Αποδεικνύουμε ότι όλη αυτή η τακτική (σ.σ. της Τουρκίας) να μας φοβίσει, τρομοκρατήσει, πανικοβάλει, δεν έχει αποδώσει», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ.

 

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι «σαν έτοιμη από καιρό» να ανταποκριθεί στην κάθε πρόκληση, στους ανιστόρητους ισχυρισμούς και τα ψέματα της Τουρκίας οικοδομώντας παράλληλα σημαντικές συμμαχίες σε όλα τα διεθνή φόρα.

«Όσο συνεχίζει τις απειλές και τα ψέματα, η εμβέλεια – δεν είναι τυχαία η λέξη εμβέλεια, των απόψεών του θα συρρικνώνεται ενώ η εμβέλεια των απόψεών μας (…) στο εξωτερικό συνεχώς θα αυξάνεται», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Χαρακτήρισε αρραγές το εσωτερικό μέτωπο έναντι της Τουρκίας και στάθηκε ιδιαίτερα στην επιλογή ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας «ώστε να μπορούν με μεγάλη αποτελεσματικότητα να αποτρέψουν την οποιαδήποτε πρόκληση». Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και το γεγονός ότι η Αθήνα έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της, συγκροτεί μια ασπίδα που είναι αδιαπέραστη και αυτό είναι κάτι που πρέπει «να το έχουν καλά στο μυαλό τους» στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις